ΟΙΕΛΕ: Σε είλωτες μετατρέπονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/11/2014 - 22:35 | Author: Newsroom

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΙΕΛΕ για τις τροπολογίες που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου για την Έρευνα και αφορούν την ιδιωτική εκπαίδευση.

Όπως έχει γράψει το news.gr στις τροπολόγιες υπάρχει ρύθμιση για την προαιρετική απασχόληση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την εξυπηρέτηση υπηρεσιών μορφωτικού, επιμορφωτικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού ή αθλητικού σκοπού, εντός του χρονικού διαστήματος από 10 Σεπτεμβρίου έως και 30 Ιουνίου κάθε έτους.

Επίσης συμπεριλαμβάνεται και ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία σύμφωνα με την οποία για το σχολικό έτος 2014-15, οι αιτήσεις για ίδρυση σχολικών μονάδων και οι αιτήσεις τροποποίησης χορηγηθείσης άδειας ίδρυσης σχολικών μονάδων θεωρούνται ότι υποβλήθηκαν εμπροθέσμως εφόσον οι ανωτέρω αιτήσεις υπεβλήθησαν στην Διοίκηση μέχρι και την 31η Αυγούστου του 2014.

Η ΟΙΕΛΕ μετά από έκτακτο ΔΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τις αποφάσεις που έλαβε.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι μετά από τη δημοσιοποίηση, χωρίς καμιά διαδικασία διαλόγου με τον κλάδο, της απαράδεκτης τροπολογίας που καταθέτει ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή που νομιμοποιεί την παράνομη, εκτός ωραρίου εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών οι οποίοι έτσι μετατρέπονται σε είλωτες που θα εργάζονται 16 ώρες ημερησίως και εφτά ημέρες την εβδομάδα με το πρόσχημα της «προαιρετικής» εργασίας, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. άμεση συνάντηση τη Δευτέρα με τα ακόλουθα αιτήματα.

· Την απόσυρση της τροπολογίας που, μετά την εισαγωγή της εθελοντικής εργασίας στο δημόσιο, εισάγει την «προαιρετική» (κατ’ ουσίαν υποχρεωτική) εργασία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών απογεύματα, Σαββατοκύριακα και αργίες από τη 10η Σεπτέμβρη έως τις 30 Ιούνη. Εξυπακούεται ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κάνουν πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως αναφέρει παραπλανητικά η τροπολογία, αλλά από τη στιγμή που τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια δρουν πλέον ανεξέλεγκτα, οι απειλούμενοι με απόλυση εκπαιδευτικοί θα εργάζονται φυσικά χωρίς καμιά αμοιβή.

· Την απόσυρση της τροπολογίας για τη μαζική και χωρίς κανένα έλεγχο αδειοδότηση ιδιωτικών σχολείων που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν παράνομα.

· Την άμεση υπογραφή της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ, την οποία ζήτησε με την υπογραφή του ο ίδιος ο Υπουργός που εδώ και 4 μήνες «παραδόξως» δεν την υπογράφει, και η οποία ρητώς ζητά την επαναφορά της κρατικής εποπτείας και την τήρηση όσων προβλέπει το Σύνταγμα για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει ότι την Τρίτη θα δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο της γνωμοδότησης 266/2014 του ΝΣΚ και στοιχεία που αποκαλύπτουν τους λόγους της μονομερούς, υπέρ των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, πολιτικής του κ. Λοβέρδου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral