ΟΙΕΛΕ: “Ξεκρέμαστοι χιλιάδες μαθητές ιδιωτικών σχολείων”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2014 - 15:58 | Author: Newsroom

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: “Ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η σχολική χρονιά, οι συνθήκες στην… ιδιωτική εκπαίδευση εξακολουθούν να είναι χαώδεις, όπως έχουμε κοινοποιήσει με πρόσφατο Δελτίο Τύπου μας.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ισχύει μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου με αποτέλεσμα το χάος να επιτείνεται. Μετά από σχετικό ερώτημα της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο ΝΣΚ, η γνωμοδότηση εξεδόθη (266/2014) και ενδέχεται να δίνει απαντήσεις σε σοβαρά εκκρεμή ζητήματα που απαιτούν την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο με την οποία ζητά να πληροφορηθεί πότε θα δημοσιοποιηθεί η εν λόγω γνωμοδότηση και πότε θα ληφθούν μέτρα από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. για να διασφαλιστεί η νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Χιλιάδες γονείς και μαθητές βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς ουδείς μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη στιγμή τη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων και των ενδοσχολικών διαδικασιών των ιδιωτικών σχολείων.

ΠΡΟΣ

Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,

Όπως επισημάναμε και με προηγούμενη επιστολή μας, η κατάσταση στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι χαώδης. Ουδείς ελέγχει απολύσεις και προσλήψεις, ουδείς δύναται να εποπτεύσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και τη νομιμότητα του προσωπικού τους, ουδείς εγγυάται τη νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων, ή των ενδοσχολικών διαδικασιών (βαθμολογίες, εξετάσεις) σ’ αυτά. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου τελούν εν πλήρει συγχύσει, μη γνωρίζοντας τι ακριβώς ισχύει.

Γνωρίζουμε, από το Φ.5/125967/Δ5/6-8-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης πως έχει εκδοθεί γνωμοδότηση (266/2014) του Ν.Σ.Κ., η οποία ενδέχεται να ανταποκρίνεται σε σημαντικά ερωτήματα της διοίκησης για τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Επειδή πλέον τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, καθώς έχουμε ήδη μπει στο νέο σχολικό έτος, επειδή χιλιάδες τίτλοι σπουδών κινδυνεύουν να κριθούν άκυροι, και επειδή ναρκοθετούνται και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις από τη νόθευση ενδοσχολικών εξετάσεων και τίτλων, ζητούμε να πληροφορηθούμε πότε θα δημοσιοποιηθεί η εν λόγω γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. και πότε θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μπει μια τάξη στο χάος και να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα.

Την άμεση παρέμβασή σας υπαγορεύει το δημόσιο συμφέρον, αλλά και η ανάγκη για την προστασία χιλιάδων μαθητών που φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία και των γονέων τους που ενδέχεται να δουν τις θυσίες και τους κόπους τους να ακυρώνονται ελέω άνομων πρακτικών ορισμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.”

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral