ΟΙΕΛΕ: Κρίσιμες ημέρες για την ελληνική εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/03/2015 - 12:34 | Author: Newsroom

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

Ο ΕΟΠΠΕΠ απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία ενημερώνει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει μέχρι τις 14 Μαρτίου να δηλώσουν ότι θα συμμετάσχουν στην 29η συνάντηση της Κομισιόν που θα πραγματοποιηθεί έναν ακριβώς μήνα μετά (14 Απριλίου), ώστε να συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα της ολοκλήρωσης της αντιστοίχισης του Εθνικού (NQF) με το Ευρωπαϊκό (EQF) πλαίσιο προσόντων.

Δυστυχώς οι μόνες χώρες που τα πτυχία τους δεν μπορούν να αντιστοιχηθούν με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την οριζόντια επικοινωνία των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη είναι η Ελλάδα και η Τουρκία. Το πάγωμα των διαδικασιών αντιστοίχισης επεβλήθη από την Κομισιόν μετά από σοβαρές καταγγελίες των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων λόγω συνθηκών ανομίας και αδιαφάνειας στον ευρύτερο χώρο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών από ιδιωτικούς φορείς. Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αρχές εδώ και ένα χρόνο ζητούσαν την λήψη άμεσων μέτρων για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, οι πολιτικές ηγεσίες Αρβανιτόπουλου-Λοβέρδου δεν τόλμησαν να θίξουν φαινόμενα διαπλοκής και επιχειρηματικής ανομίας στους παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν θέσει ως απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεπαγώσουν οι διαδικασίες αντιστοίχισης την διασφάλιση της νομιμότητας των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών ή των εκδιδόμενων προσόντων και της διασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουν ιδιωτικοί φορείς της εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Loading...
  • europalso

    ideascentral