ΟΙΕΛΕ: Άμεσα ρύθμιση για το ζήτημα των διευθυντών των ιδιωτικών σχολικών μονάδων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2017 - 15:44 | Author: Newsroom

: Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος πρόβλεψη για την στη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας για τους των σχολικών μονάδων, υπήρξε πρόταση για τη συμμετοχή της ΟΙΕΛΕ στην αυριανή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Σε περίπτωση που κληθεί η Ομοσπονδία αύριο στη Βουλή, θα κατατεθούν στην Επιτροπή οι απόψεις του κλάδου. Σε κάθε περίπτωση, οι προτάσεις της ΟΙΕΛΕ που έχουν προκύψει από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του 2001-2, τα συνέδρια της Ομοσπονδίας και μέσα από συνεχή, γόνιμο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς θα δημοσιοποιηθούν. Πάγια θέση μας είναι η επιλογή των Διευθυντών των ιδιωτικών σχολικών μονάδων με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια. Άλλωστε, σύμφωνα με το Ν. 682/77, οι Διευθυντές των ιδιωτικών σχολείων έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες με τα δημόσια και με βάση το άρθρο 56 του προσφάτων ψηφισθέντος Ν. 4472/2017 έχουν πλέον αυξημένο ρόλο, καθώς επιλέγουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και συντάσσουν εκθέσεις καταλληλότητας των εκπαιδευτικών. Επομένως, θα πρέπει άμεσα το θέμα της επιλογής Διευθυντών να λυθεί είτε στο παρόν νομοθέτημα, είτε με Υπουργική Απόφαση.

Τέλος, καταθέτουμε την απορία μας για την αντίδραση, μέσω πολιτικών και μηντιακών κύκλων, των εκπροσώπων των σχολαρχών για την επιλογή Διευθυντών στα ιδιωτικά σχολεία με αντικειμενικά κριτήρια. Τι φοβούνται; Μήπως ένας λόγος είναι, πχ, η ύπαρξη Διευθυντών-σχολαρχών σε Γυμνάσια-Λύκεια που δεν διδάσκουν και βάζουν στη θέση τους εκπαιδευτικούς χωρίς διοριστήρια; Οι απαντήσεις λίαν συντόμως και με στοιχεία…

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral