Οι βάσεις 2015 στο results.it.minedu.gov.gr

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/08/2015 - 12:13 | Author: Newsroom

Οι βάσεις 2015 στο results.it.minedu.gov.gr

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις για το 2015 και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες (η διεύθυνση γενικών πανελλαδικών εξετάσεων και η μηχανοργάνωση) βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις σύμφωνα με το dikaiologitika.gr οι βάσεις 2015 θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με πέρυσι, σε όλες τις δημοφιλείς σχολές, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε κάποιες σχολές της περιφέρειας. Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια.

Οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό «σκορ» είναι η δυσκολία των θεμάτων, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές. Ως αστάθμητος παράγοντας χαρακτηρίζεται ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, ο οποίος συνέπεσε χρονικά με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, επηρεάζοντας σε κάποιο βαθμό τις επιλογές τους.

Oι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τις βάσεις 2015 μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο – όνομα – πατρώνυμο – μητρώνυμο ενώ ταυτόχρονα την ίδια ημέρα, τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των βάσεων, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το νέο σύστημα εγγραφών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Ήδη το υπουργείο έχει προχωρήσει σε δοκιμαστικές καταχωρήσεις στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος, για την εγγραφή των επιτυχόντων στο τμήμα που πέτυχαν.

Κατά το νέο αυτό σύστημα, οι επιτυχόντες δεν θα χρειάζεται να μεταβούν στο τμήμα που έχουν περάσει για να εγγραφούν και να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, καθώς η διαδικασία αυτή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Ειδικότερα, οι επιτυχόντες με τον προσωπικό τους κωδικό θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα οι νέοι κωδικοί προκειμένου να προχωρήσουν στην εγγραφή τους.

Τέλος, οι πρωτοετείς θα παραλάβουν και το Δελτίο Ταυτότητας Φοιτητή, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν άμεσα για να έχουν έκπτωση στα ΜΜΜ.

dikaiologitika.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral