Οι Τσάμηδες προσφεύγουν στο Δικαστήριο της Χάγης!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/02/2016 - 21:17 | Author: Newsroom

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, έγινε δεκτή αντιπροσωπεία των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, που εξετάζει κυρίως εγκλήματα πολέμου.

Στην φωτογραφία, βλέπετε μέλη της αντιπροσωπείας έξω από το κτήριο του Διεθνές Δικαστηρίου.

Η αντιπροσωπία των Τσάμηδων που αποτελούταν από εκπροσώπους κομμάτων δικηγόρους, καθηγητές πανεπιστήμιου, ιστορικούς και ιερείς, κατέθεσαν πολυσέλιδο φάκελο σχετικό με τις διεκδικήσεις τους κυρίως στην Παραμυθιά, την Πρέβεζα την Άρτα άλλα και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
Το θέμα αν και είναι σοβαρό, έχει αποσιωπηθεί κατά περίεργο λόγο από τα Ελληνικά MME, αν και είναι μια πρωτοφανής εξέλιξη για το Ελληνικό κράτος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο σχετικός φάκελος περιείχε 4 αρχεία και πιο συγκεκριμένα:
– Το πρώτο αρχείο αφορά την αναγνώριση της υποτιθέμενης γενοκτονίας.
– Το δεύτερο αρχείο, αφορά αναφορές για τα υποτιθέμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1913 μέχρι το 1945.
– Το τρίτο αρχείο αφορά την διεκδίκηση επαναπατρισμού των υποτιθέμενων εκτοπισμένων πληθυσμών.
– Το τέταρτο αρχείο αφορά την επιστροφή των ακινήτων.
Στις αναφορές των Τσάμηδων, γίνεται αναφορά στην Παραμυθιά, με σαφέστατη παραχάραξη της ιστορίας, όπως:
– Αναφορά για διάφορα σημεία με ομαδικούς τάφους Τσάμηδων στην Παραμυθιά.
– Αναφορά πού περιλαμβάνει σχεδόν το 50% των αγροκτημάτων και των κτισμάτων της εποχής της Παραμυθιάς, σύμφωνα με τους οποίους ανήκουν σε Τσάμηδες.
– Αναφορές για θανάτωση γυναικόπαιδων στο κέντρο της πόλης.
Ο φάκελος είναι γραμμένος σε 3 γλώσσες και πιο συγκεκριμένα σε Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Παρών στην αντιπροσωπεία και ο ιερέας Νikolla Μarku, με αλυτρωτικές δράσεις κατά το παρελθόν.
Όσον αφορά την διαδικασία, θα είναι χρονοβόρα αν και εφόσον φτάσει σε ακροαματική διαδικασία. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου της Χάγης είναι δεσμευτικές για τις εμπλεκόμενες χώρες και μπορεί οι διεκδικήσεις των Τσάμηδων να είναι γελοίες και ανυπόστατες, ωστόσο κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει το θέμα, αν συνυπολογίσουμε το χάιδεμα στους Τσάμηδες από την Αμερική αλλά και Ευρωπαϊκές χώρες
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, με σχετικό ρεπορτάζ από το κανάλι ORAnews της Αλβανίας


paramythia-online.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral