Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις για την Τροπολογία του ΥΠΠΕΘ για τα ΕΠΑΛ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2016 - 18:32 | Author: Newsroom

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΠΕΘ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Ψηφίστηκαν την περασμένη εβδομάδα, με τροπολογία του νόμου 4186/13, μεταβατικές – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργού – ρυθμίσεις για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Όταν η υποεπιτροπή του ΥΠΠΕΘ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, επέδωσε στην ΟΛΜΕ το κείμενο των αρχικών προτάσεών της πριν δύο περίπου μήνες, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ – μόνη αυτή – κατέθεσε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ σχέδιο κριτικής αυτών των προτάσεων. Ως γνωστόν δεν υπήρξε συνολική απάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αφού οι περισσότερες παρατάξεις δεν μπήκαν καν στο κόπο να επισημάνουν τα αρνητικά έστω σημεία της πρότασης του Υπουργείου, και προτίμησαν γενικούς αφορισμούς, επικαλούμενες μάλιστα με επιλεκτικότητα θέσεις συνεδρίων της ΟΛΜΕ.

Θεωρούμε ότι η ΤΕΕ είναι αναγκαία για την ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση, και πρέπει να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει και να αποτελέσει πόλο έλξης για τους νέους.

Στη μεταβατική περίοδο που βρίσκεται η ελληνική δημόσια εκπαίδευση, η ΤΕΕ πρέπει να ενισχυθεί και ταυτόχρονα να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μέσω της σύγκλησης των προγραμμάτων σπουδών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα διαμορφώσουν την προοπτική του Ενιαίου 12χρονου σχολείου όπως το οραματιζόμαστε και το έχουμε περιγράψει στα εκπαιδευτικά συνέδρια της ΟΛΜΕ…

Ολόκληρη η ανακοίνωση… εδώ

alt

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral