Οι ΣΥΝΕΚ για Επίσκεψη Ομπάμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2016 - 22:44 | Author: Newsroom

Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 9/11/2016 ως κείμενο συζήτησης για ανακοίνωση.

Ανακοίνωση για Επίσκεψη Ομπάμα.

Η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα συνδέεται με τη προώθηση αμερικανικών οικονομικών στρατιωτικών συμφερόντων στην περιοχή και αξιοποιείται από την κυβέρνηση στα πλαίσια των διεθνών ανταγωνισμών (ΗΠΑ-ΕΕ) και των αντιθέσεων (ΗΠΑ- Γερμανίας) για το ζήτημα του χρέους και το ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη αυτή συμπίπτει χρονικά με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα, και συμβολικά αποτελεί πρόκληση για το αντιιμπεριαλιστικό φρόνημα του ελληνικού λαού.
Ανεξάρτητα όμως της χρονικής ταύτισης της επίσκεψης με την επέτειο, το κύριο είναι να εκφραστεί από τον ελληνικό λαό η αντίθεση με τη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, τόσο στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία, όσο και στην αποσταθεροποιημένη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η πολιτική αυτή των ανοικτών και καλυμμένων στρατιωτικών επεμβάσεων διαλύει κράτη, γεννάει πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση και προσφυγιά.
Είναι καθήκον όλων να αντιταχθούν στις πολιτικές αυτές που ρημάζουν τους λαούς και σπέρνουν το θάνατο στην περιοχή μας.
Καλούμε τους συναδέλφους με τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις να καταδικάσουν τις πολιτικές αυτές που στρέφονται ενάντια στα πιο ζωτικά συμφέροντα των λαών.
Ιδιαίτερα καλούμε τους συναδέλφους να αναπτύξουν δραστηριότητες μέσα στα σχολεία που θα αναδεικνύουν τις αιτίες που γεννούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την αναγκαιότητα για την πιο πλατιά αντιπολεμική – φιλειρηνική συσπείρωση των λαών, ενάντια στη βαρβαρότητα.

Αθήνα, 13/11/2016

για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε εδώ

alt

Loading...
  • europalso

    ideascentral