• Οι σύλλογοι διδασκόντων δε συναινούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Αύγουστος 31, 2016 22:14 μμ

  Οι σύλλογοι διδασκόντων δε συναινούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

  Συνάδελφισσες /οι ,

  Μετά τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις των τελευταίων μηνών της προηγούμενης χρονιάς, τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» (και τη συμπλήρωσή του με τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου», πρόσφατα), τις τροπολογίες για την Ειδική Αγωγή και το Νηπιαγωγείο κ.ά. και τις τελευταίες μέρες με τις νέες εγκυκλίους του υπουργού Παιδείας, επιχειρείται η αντιεκπαιδευτική επίθεση να γίνει πράξη, κάτω από ένα πέπλο επικοινωνιακών αναγγελιών και ταυτόχρονα εκβιασμών και υφαρπαγής της συναίνεσης των εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Διδασκόντων σ’ αυτή την πολιτική.

  Μόνος στόχος του υπουργείου είναι το φτηνό και ευέλικτο σχολείο, με εκπαιδευτικούς που θα μετακινούνται από τον πρωινό κύκλο στο ολοήμερο, από το ένα σχολείο στο άλλο και με πολλαπλές αναθέσεις, έτσι ώστε να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών χωρίς τους αναγκαίους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

  Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτή την πολιτική. Ήδη με τη απόφαση του Συνεδρίου της ΔΟΕ τον Ιούνιο αλλά και με νεότερες αποφάσεις της Ομοσπονδίας, καλούμαστε όλοι να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει την αντιστροφή της πραγματικότητας και την ανακάλυψη «περισσευμάτων» σε εκπαιδευτικούς.

  Να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για μας απαράβατος όρος για τη λειτουργία κάθε δημοτικού σχολείου είναι να υπάρχουν:

  • 1 εκπαιδευτικός ΠΕ70-δάσκαλος/α για κάθε τμήμα
  • Επιπλέον εκπ/κοί ΠΕ70-δάσκαλοι/ες για το ολοήμερο, ανάλογα με τα τμήματα που δημιουργούνται με όλους τους μαθητές/ριες που έκαναν αίτηση
  • Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων για τη διδασκαλία κάθε διδακτικού αντικειμένου από τον εκπαιδευτικό του στο πρωινό και το ολοήμερο πρόγραμμα
  • Ενισχυτική διδασκαλία για κάθε μαθητή που τη χρειάζεται, η οποία και θα παρέχεται από τους/τις εκπ/κούς ΠΕ70 στις υπολειπόμενες ώρες μέχρι τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού τους ωραρίου
  • Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής για όλα τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη
  • Λειτουργία της πρωινής ζώνης, όπου αυτή είναι αναγκαία

  Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων κατά τη συνεδρίαση της 1ης Σεπτέμβρη (και με δεδομένο ότι λόγω μη ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών είναι αδύνατη η πλήρης καταγραφή του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ωραρίου του, πόσο μάλλον σε μια περιοχή με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό) να καταγράψουμε και να υποβάλλουμε τις πραγματικές ανάγκες κάθε σχολείου και ενδεικτικά επισυνάπτουμε σχέδιο πρακτικού.

  Καλούμε δε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από τη ΔΟΕ και τους τοπικούς Συλλόγους Π.Ε. για το μπλοκάρισμα των διαδικασιών “κουκουλώματος” των κενών και την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου.

  Ο Πρόεδρος

  Γιώργος Καλημερίδης

  Ο Γραμματέας

  Αναστάσιος Μουκατεμίδης – Ιωαννίδης

 • Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site ! • greekteachers.gr