Οι πιστώσεις για το Ολοήμερο Σχολείο – Τί συμβαίνει με τις πληρωμές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/07/2017 - 15:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για την καθυστέρηση στις πληρωμές και για τις για το νέου τύπου σχολείο:

Την Παρασκευή 14/7 το μεσημέρι επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο και ζητήσαμε εξηγήσεις για την καθυστέρηση που παρατηρείται, σε ορισμένες διευθύνσεις, στην απόδοση των οφειλόμενων στους συναδέλφους.

Συμφωνήθηκε συνάντηση για την Δευτέρα 17/7 στην οποία κατατέθηκε από μέρους του λίστα με τις πρωτοβάθμιες οι οποίες καθυστέρησαν τις αποπληρωμές.

Έγινε ο έλεγχος κι αφού διαπιστώθηκαν τα προβλήματα, τα οποία όπως μας αναφέρθηκε οφείλονται σε λάθη των Διευθύνσεων, μας δηλώθηκε πως πριν το τέλος της εβδομάδας (21/7) θα έχουν όλοι οι αναπληρωτές πληρωθεί.

Εκφράσαμε τον προβληματισμό μας για την νέα σχολική χρονιά και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν οι Διευθύνσεις να δουλέψουν χωρίς καθυστερήσεις.

Από τη μεριά μας προτάθηκε οι εκκαθαριστές να έχουν πρόσβαση στο σύστημα και στον ΟΠΣΥΔ προκειμένου να γίνεται άμεσα ο έλεγχος των ενσήμων και η απόδοση ΜΚ, ιδίως σ’ όσους προσλαμβάνονται επαναλαμβανόμενα στα ίδια έργα (ΕΣΠΑ ΠΔΕ) και στα οποία εμφανίζονται κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα. Η πρόταση αν και απλή χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση και κατατέθηκε ως αίτημα στον Υπουργό.
6000 θα είναι τέλος το σύνολο των πιστώσεων ΕΣΠΑ για το νέου τύπου ολοήμερο σχολείο. Το νέο εδώ είναι πως στις πιστώσεις αυτές θα υπαχθούν εξ ολοκλήρου και τα ολιγοθέσια στα οποία θα λειτουργήσει ολοήμερο.

 

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral