Οι πίνακες αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και για το 2016 17 στις 13 Π.Δ.Ε. της χώρας.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/06/2016 - 22:19 | Author: Newsroom

ΟΙ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. ΘΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2016-17 ΣΤΙΣ 13 Π.Δ.Ε. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΝΙΑΙΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ ΝΟΜΟΣ 4395/2016″

Σύμφωνα με την παράγραφο 19.1 του άρθρου 28 του νόμου 4186/2013 προβλέπεται πως:

“…Οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ μέχρι τη δημιουργία ενιαίου πίνακα e-aitisi.sch.gr στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γίνονται από τους υπάρχοντες πίνακες των περιφερειακών Διευθύνσεων…”

Απαντώντας διευκρινιστικά επί ερωτημάτων συναδέλφων αναπληρωτών, οι οποίοι βλέποντας τη διάταξη του τρίτου άρθρου του νόμου 4395/2016:

“1α) Οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για το σχολικό έτος 2016-2017…” διερωτώνται τι ισχύει τελικά, τη στιγμή που ενημερωνόντουσαν από τον Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ πως:

“… 2ον) Όσον αφορά στους αναπληρωτές Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για φέτος να εγγραφούν στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα , ώστε να αποκτήσουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του, για να υποβληθούν οι αιτήσεις τους ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.). Οι αιτήσεις θα υποβληθούν και φέτος, κατά περίπτωση, στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας.”, πρέπει να πούμε πως ΚΑΙ για το 2016-17 οι Αξιολογικοί Πίνακες των υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. θα συνταχθούν στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας και δεν θα υπάρξουν Ενιαίοι Πίνακες κατάταξης από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τώρα ευλόγως θα αναρωτηθείτε γιατί στο τρίτο άρθρο του νόμου 4395/2016 για το Αζερμπαϊτζάν αναφέρεται η φράση “οι οποίοι καταρτίζονται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων.”…

Αυτή την απορία είχαμε και εμείς και εγκαίρως το είχαμε επισημάνει πριν την ψήφιση του νόμου. Υπενθυμίζουμε δε για μια ακόμη φορά στους ενδιαφερόμενους πως σύμφωνα με την παράγραφο 19.1 του άρθρου 28 του νόμου 4186/2013 προβλέπεται πως:

“…Οι προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ μέχρι τη δημιουργία ενιαίου πίνακα e-aitisi.sch.gr στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γίνονται από τους υπάρχοντες πίνακες των περιφερειακών Διευθύνσεων…”

Βασίλης Βούγιας

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral