Οι Οικονομολόγοι ζητούν την επανένταξη των οικονομικών μαθημάτων στην Γ’ Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/05/2015 - 16:23 | Author: Newsroom

05/05/2015

Συντονιστική Ομάδα Αναπληρωτών Οικονομολόγων

E-mail επικοινωνίας: oikonomologoianaplirotes@yahoo.com

Προς:Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων,Yπόψιν: Υπουργού, κ. Αριστείδη Μπαλτά

Αναπληρωτή Υουργό, κ. Τάσου Κουράκη

Κοινοποίηση:

Δ/ντη γραφείου του Υπουργού

κο Ζέρβα

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου

κο Χασάπη

Δ/νση προσωπικού Β΄βάθμιας

Εκπαίδευσης

Θέμα: Επανένταξη Οικονομικών μαθημάτων στη Γ΄ Λυκείου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, κύριε Αναπληρωτά Υπουργέ,

Αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς με το όνομα της ομάδας προσανατολισμού «Οικονομίας και Πληροφορικής» έτσι ώστε να μην εμπαίζεται ένας ολόκληρος επιστημονικός κλάδος, αυτός των Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών (ΠΕ09) και συνάμα να μην απαξιώνονται τα Οικονομικά Πανεπιστήμια της χώρας, τότε επιβάλλεται τα οικονομικά μαθήματα, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (ΑΟΔΕΥ), να γίνουν υποχρεωτικά μαθήματα. Ειδικότερα, το ΑΟΘ πρέπει να μετατραπεί σε υποχρεωτικό μάθημα πανελλαδικής εξέτασης και όχι επιλογής και το ΑΟΔΕΥ να ενταχθεί στη γενική παιδεία του προσανατολισμού. Διαφορετικά ΔΕΝ έχει κανένα νόημα, ούτε πρακτικά ούτε ουσιαστικά, το όνομα της εν λόγω ομάδας προσανατολισμού.

Η οικονομία ΔΕΝ αποτελεί παρεμφερές στοιχείο της ελληνικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά ΟΥΣΙΩΔΕΣ, σε μια χώρα μάλιστα που το κάθε δευτερόλεπτό της ζωής των Ελλήνων πολιτών κατακλύζεται από έναν ορυμαγδό οικονομικών συνεπειών, αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ζητούμε:
την επανένταξη της διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων έτσι όπως αρμόζει σε ένα πλήρες, πολύπλευρο και καθόλα ενημερωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον και όπως ορίζει το όνομα της ομάδας προσανατολισμού: Οικονομίας και Πληροφορικής.

Μετά τιμής,

Συντονιστική Ομάδα Αναπληρωτών Οικονομολόγων

E-mail επικοινωνίας: oikonomologoianaplirotes@yahoo.com

Loading...
  • europalso

    ideascentral