Οι επιλογές που θα δοθούν στους υποψήφιους των Πανελλαδικών 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2015 - 11:46 | Author: Newsroom

Σε συνεχή επαφή με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής βρίσκεται ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης και οι συνεργάτες του, προκειμένου να καταλήξουν στις αλλαγές που θα γίνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της επόμενης χρονιάς, που θα «εγκαινιάσουν» οι σημερινοί μαθητές της Β Λυκείου.

Ηδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει καταλήξει στη μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα συνολικά για το Λύκειο, και στη δυνατότητα να εξεταστούν οι υποψήφιοι σε τέσσερα μαθήματα, αυτό δηλαδή που ήδη ισχύει, ή εφόσον επιθυμούν να δηλώσουν περισσότερες σχολές, από τον αριθμό που ήδη ισχύει , να εξεταστούν στις Πανελλαδικές και σε ένα πέμπτο μάθημα , που θα λέγεται «μάθημα επιλογής».

Οι λεπτομέρειες για το ποιες επιπλέον σχολές θα αφορά το 5ο μάθημα συζητούνται ήδη μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο είναι αρμόδιο να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις.

Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκανε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Loading...
  • europalso

    ideascentral