Οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν και μαθήματα πέραν του αντικειμένουν τους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/08/2014 - 22:15 | Author: Newsroom

Οι εκπαιδευτικοί να αποκτούν και άλλη ειδικότητα … Πως; Μα φυσικά με σεμινάριαΟ υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος συμφώνησε με την πρόταση που διατυπώθηκε σήμερα από τον ΠΔΕ Αττικής Δ. Γκίνη, στη συνάντησή του με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής να δοθεί δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν μαθήματα και πέρα από το γνωστικό τους αντικείμενο.

«Πρέπει τη Δευτέρα να το κάνουμε αυτό κι ας δυσαρεστήσουμε ορισμένους εκπαιδευτικούς» είπε ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στον Διευθυντή του κ.Δ.Χριστάκη και τον σύμβουλό του κ. Δ. Νικηφόρο.

«Δεν μπορεί ένας Γεωπόνος για παράδειγμα, να μην έχει τη δυνατότητα να διδάξει ένα παραπλήσιο μάθημα, ως πρώτη ανάθεση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ: κε υπουργέ αν το κάνουμε αυτό υπάρχει κίνδυνος να υπαρξει σύγκρουση με άλλες ειδικότητες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριοι είναι κορυφαίο το θέμα. Μας ενδιαφερουν οι μαθητές και όχι οι ειδικότητες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ είμαι καθηγητής Πανεπιστημίου. Εάν μου πεις να κάνω στο γιό μου Μαθηματικά Λυκείου δεν μπορώ να το κάνω. Αν όμως μου πεις να κάνω Κοινωνιολογία μπορώ.

Δ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ( Σύμβουλος υπουργού): Θα μπορεί ένας εκπαιδευτικός με σεμινάρια να αποκτά και άλλη ειδικότητα. Για παράδειγμα ο φιλόλογος να κάνει σεμινάρια να διδάξει γεωγραφία.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Στην εποχή αυτά γίνονταν.

pde.gr/index.php?topic=30910.154

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral