Οι διαφορές της εγκυκλίου ειδικής αγωγής 2014-2015 με την περσινή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/08/2014 - 17:25 | Author: Newsroom

Της Αθηνάς Μακράκη

Κοιτάζοντας με μία πρώτη ματιά την πολυπόθητη φετινή εγκύκλιο για πρόσληψη αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου στις δομές της ειδικής αγωγής παρατηρούμε διαφορές με την αντίστοιχη του περασμένου σχολικού έτους 2013-14.

* Η εγκύκλιος του έτους 2013-14 είχε πολλές ομοιότητες με την αντίστοιχη της στη γενική εκπαίδευση του ίδιου έτους, εκτός από την παράγραφο για την προϋπηρεσία , όπου και τονίζεται ότι στην ειδική αγωγή ακόμα προσμετρείται η προϋπηρεσία καθώς θεωρείται και προσόν διορισμού. ( Κεφ. Α, νο 9 Επισήμανση ΙΙ)

* Η φετινή εγκύκλιος 2014-15 αρχικά μας εισάγει στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών , καθώς στις πρώτες κιόλας σελίδες του συμπεριλαμβάνει το ΦΕΚ που εκδόθηκε πρόσφατα με βάση το οποίο προτάσσονται οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων Βόλου και Μακεδονίας ( πε 61-71) . ( Μέρος Α , σελ. 2-3-4 νο 2 ). Οι υπόλοιποι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κριτήρια διορισμού ( διδακτορικό, μεταπτυχιακό τίτλο, σεμινάριο έως 31-8-2010, προϋπηρεσία 10 μηνών και παραπάνω στην ΕΑ) τα οποία και μοριοδοτούνται. Με βάση της μοριοδότηση αυτή θα γίνει η κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες των αναπληρωτών.

* Μία σημαντική επισήμανση που πρέπει να γίνει είναι τι θα γίνει με τον πίνακα Α (εκπαιδευτικοί που έχουν οι ίδιοι αναπηρία). Δεν είναι ξεκάθαρο αν καταργείται ο πίνακας Α αλλά η μεγάλη διαφορά σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι σε κάθε φάση προσλήψεων αν και θα προηγούνται οι εκπαιδευτικοί του πίνακα Α θα προσλαμβάνονται μόνο σε ποσοστό 10% έναντι 20%.

* Επίσης οι συνάδελφοι ΠΕ 71 μπορούν να δηλώνουν και ΕΕΕΕΚ (β/θμια) αλλά το έκαναν και πέρυσι, αλλά αν δεν κάνω λάθος δεν πήραν κανένα.

* Το τελευταίο και πιο βασικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι η υποβολή των δικαιολογητικών όλων των υποψηφίων από την αρχή! ( Κεφάλαιο Δ , σελ. 10, Α ) όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος « οι ήδη εγγεγραμμένοι θα υποβάλουν υποχρεωτικά εκ νέου όλα τα κάτωθι δικαιολογητικά…»

e-mesara.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral