Οι αλλαγές που σχεδιάζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/11/2016 - 12:47 | Author: Newsroom

Το τριετές σχέδιο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση αναμένεται να δημοσιοποιήσει τις επόμενες μέρες ο νέος Υπουργός Παιδείας στο οποίο θα υπάρχει και ακριβές χρονοδιάγραμμα για αυτές.

Όπως φαίνεται εγκαταλείπεται η ιδέα του 4ετούς Γυμνασίου καθώς οι αλλαγές θα εστιάσουν στις δυο τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο κ. Γαβρόγλου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Παιδείας.

Η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το Υπουργείο Παιδείας είναι ένα εξεταστικό σύστημα που δεν θα “στραγγαλίζει” τους μαθητές και επίσης δεν θα “πνίγει” οικονομικά τους γονείς και θα είναι αδιάβλητο.

Το Υπουργείο δεν θα αιφνιδιάσει τους μαθητές και οι οποίες αλλαγές γίνουν θα ισχύσουν για τους μαθητές που την επόμενη χρονιά θα φοιτήσουν στην Α Λυκείου.

Το τριετές σχέδιο συμφωνα με την ΑΥΓΗ, δεν θα αφορά μόνο το σύστημα εισαγωγής αλλά και τομείς όπως η Προσχολική Εκπαίδευση, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Νέο Γυμνάσιο, το Νέο Λύκειο και ο Ενιαίος Χώρος Εκπαίδευσης και Έρευνας, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Οι οποίες αλλαγές γίνουν θα στηριχτούν στα πορίσματα τόσο του Εθνικού Διαλόγου όσο και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral