Οι αλλαγές για το Δημοτικό που θα συζητηθούν στις 8/1/2015

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2015 - 18:56 | Author: Newsroom

Ποιες αλλαγές θα εισηγηθεί για το Δημοτικό σχολείο.

Στις 8 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μοναδικό θέμα τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, η τελική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής θα κινείται προς την κατεύθυνση εξορθολογισμού της έκταση της διδακτέας ύλης ενώ στόχος – όπως είχε ζητήσει στην εισήγησή του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος – είναι να μένει η τσάντα στο σχολείο, δηλαδή να ολοκληρώνεται η μελέτη εντός της σχολικής μονάδας, ώστε να μένει περισσότερο ελεύθερος χρόνος στους μαθητές για εξωσχολικές δραστηριότητες.

Αυτονομία

Επίσης, στην εισήγηση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ζητείται να υπάρχει μια σχετική αυτονομία της σχολικής μονάδας. Στο πλαίσιο αυτό, το ίδιο το σχολείο θα μπορεί να προσαρμόζει σε ποσοστό το ωρολόγιο πρόγραμμά του, αλλά και να έχει τη δυνατότητα κάποιας προσαρμογής του προγράμματος σπουδών στις ιδιαίτερες ανάγκες του μαθητικού δυναμικού.

Ακόμη, θα ζητηθεί επαναπροσδιορισμός του θεσμού της επιμόρφωσης, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα γνωστικά του αντικείμενα και στις νέες μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και στην εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων.

Loading...
  • europalso

    ideascentral