ΟΑΕΔ – β’ φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/05/2015 - 20:52 | Author: Newsroom

Στις αρχές Ιουνίου και συγκεκριμένα το πρώτο δεκαήμερο πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου, η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας-, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η προκήρυξη για 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής:

* 16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.

* 3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

* 470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 60 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, 40 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

efsyn.gr/

Προσλήψεις 20.385 ανέργων σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις κρατικών φορέων περιλαμβάνει η δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Οι θέσεις θα καλυφθούν με δύο προκηρύξεις. Με την πρώτη, η οποία θα δημοσιοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα προσληφθούν για 5 μήνες 14.978 άνεργοι σε υπουργεία, περιφέρειες και αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Η δεύτερη προκήρυξη θα έρθει τον Σεπτέμβριο και θα αφορά στην πρόσληψη 5.407 ανέργων καθώς και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων που έχει εγκρίνει η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου:

 • Στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμοί, κεντρικές υπηρεσίες) θα απασχοληθούν 2.514 άνεργοι.
 • Στο υπουργείο Υγείας θα προσληφθούν 2.852 άτομα.
 • Στο υπουργείο Πολιτισμού θα προσληφθούν 2.821 άνεργοι.
 • Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα απασχοληθούν 850 άτομα.
 • Στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα εργαστούν 789 άνεργοι.
 • Στο υπουργείο Εσωτερικών θα γίνουν 160 προσλήψεις
 • Στο υπουργείο Άμυνας έχουν εγκριθεί 228 προσλήψεις
 • Στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα απασχοληθούν 752 άτομα
 • Στο υπουργείο Οικονομικών θα γίνουν 117 προσλήψεις.
 • Στις περιφέρειες θα προσληφθούν 3.500 άνεργοι
 • Στις αποκεντρωμένες διοικήσεις υπουργείων θα προσληφθούν 470 άνεργοι.

Το σύνολο όλων των παραπάνω 14.978 θέσεων θα προκηρυχθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε χθες, και σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου θα ακολουθήσει η προκήρυξη για 5.407 προσλήψεις ανέργων και εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας η οποία θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε να συμπιέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Οι άνεργοι, που θα πιάσουν δουλειά με πεντάμηνες συμβάσεις, θα έχουν ως καθαρή αμοιβή 431 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών και 495 ευρώ αν είναι πάνω από 25 ετών.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν άνεργοι ηλικίας 18-66 ετών , ενώ θα πριμοδοτούνται περισσότερο οι μακροχρόνια άνεργοι μεταξύ 30 και 44 ετών με παιδιά.

Τα υπουργείο επανασχεδιάζει, εν τω μεταξύ, το ανακληθέν πρόγραμμα για 16.220 ανέργους. Θα τρέξει μέσα στο επόμενο δίμηνο και στόχος είναι να μειωθούν οι ώρες θεωρητικής άσκησης και να αυξηθεί η διάρκεια της πρακτικής άσκησης, με ενδεχόμενη αύξηση της διάρκειας του προγράμματος σε 6 αντί 4,5 μήνες.

Την ίδια στιγμή, ο ΟΑΕΔ ακόμη δεν έχει ανακοινώσει τους 32.433 ανέργους που προσληφθούν με πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Οι επιλεχθέντες επρόκειτο να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Όσο καθυστερούν τα αποτελέσματα τόσο θα καθυστερήσει και η πρόσληψη των ανέργων, που πάει πλέον για τις αρχές Ιουλίου.

alt

alt

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral