ΟΑΕΔ ΕΠΑΣ Μαθητείας 2016: Όροι και προϋποθέσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/06/2016 - 23:05 | Author: Newsroom

ΟΑΕΔ Με αναλυτική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας, περιγράφεται η λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας.

Οριοθετείται η υλοποίηση των προγραμμάτων σε τέσσερα εξάμηνα και διευκρινίζεται ότι η επιδότηση της πρακτικής άσκησης των μαθητών στις ΕΠΑΣ ανέρχεται σε 11 ευρώ την ημέρα. Η επιδότηση καταβάλλεται στους εργοδότες ή στους μαθητές για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης τετραήμερης, πενθήμερης ή εξαήμερης απασχόλησης, ανεξάρτητα από το εξάμηνο πρακτικής άσκησης, στο οποίο βρίσκονται.

Ως εργοδότες μπορεί να είναι το Δημόσιο, φορείς του δημοσίου τομέα, ΟΤΑ, επιχειρήσεις ΟΤΑ, ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, συνεταιρισμοί και σωματεία και αφορά το 2016. Υπολογίζεται ότι συνολικά θα ανέλθουν στους 14.300 οι μαθητές των ΕΠΑΣ που θα ωφεληθούν των προγραμμάτων, με τη δαπάνη να ανέρχεται στα 20.077.200 ευρώ για το τρέχον έτος.

Στόχος της πράξης είναι η εξασφάλιση, μέσω της παράλληλης επαγγελματικής εκπαίδευσης στο σχολείο και τον πραγματικό χώρο εργασίας, της κατά το μέγιστο δυνατό ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας. Ωφελούμενοι της πράξης είναι το σύνολο των μαθητών των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που φοιτούν στις εν λόγω Σχολές κατά το χρονικό διάστημα 1-1-2016 έως και 31-12-2016.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral