«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσλάβει όλους τους απολυμένους εκπαιδευτικούς»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2014 - 18:39 | Author: Newsroom

Επαναπρόσληψη όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν, κατάργηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, πάγωμα στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων είναι μερικές από της δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση όπως παρουσιάστηκαν από τον Βουλευτή κ. Κουράκη.

Ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τα προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες που καταργήθηκαν -νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια- βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

«Επιλογή μας είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τις πιεστικές ανάγκες της εκπαίδευσης, η αναπροσαρμογή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και η ουσιαστική αξιοποίησή τους. Δεσμευόμαστε για σταδιακή αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία και την έρευνα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα καλύψουμε τις ανάγκες σε διοικητικό, διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό σε όλες τις βαθμίδες», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Κουράκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα δύσκολο έργο επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε λίγους μήνες ελπίζει να αναλάβει αυτό το δυσθεώρητο έργο, θα ανταποκριθεί, γιατί η μάθηση, η καινοτομία και η έρευνα είναι ουσιαστικές προϋποθέσεις για μία ουσιαστική ανάκαμψη της χώρας.

«Υποσχόμεθα ότι θα τα τηρήσουμε και είμαστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα μας δώσει την εμπιστοσύνη και τη δύναμη να τα πραγματοποιήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Κουράκης.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral