Ο Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών για τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις στην προσχολική εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2016 - 14:21 | Author: Newsroom

Το ανοικτο υπόμνημα του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών προς τον Υπουργι Παιδείας

Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών
Αρ. Μητρώου: 30155/2014
sylanny2014@gmail.com
Τηλ.

: 6945966155/6948577400
Αθήνα, 2/4/2016
Αρ.Πρωτ.: 26

ΠΡΟΣ: Yπουργό Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων,κο.Φίλη Νικόλαο
ΚΟΙΝ.: 1. Διευθυντή γραφείου Υπουργού Παιδείας,κο.Κατσαρό Τάκη
2. Σύμβουλο Υπουργού Παιδείας, κο.Πολίτη Γεώργιο

Θέμα :«Συζήτηση για τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις στην προσχολική εκπαίδευση»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε εσάς με ιδιαίτερη ανησυχία για τις επόμενες νομοθετικές σας ρυθμίσεις για την προσχολική εκπαίδευση.

Αναμένουμε φυσικά την κατοχύρωση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με την οποία θεωρούμε ότι η κυβέρνηση σας θα υλοποιήσει μια βασική ανάγκη των παιδιών της χώρας μας και των οικογενειών τους.

Χαιρετίσαμε άλλωστε δημόσια από την πρώτη στιγμή την πρόθεση σας να το πράξετε, τόσο μέσα από τις επίσημες διαδικασίες του εθνικού διαλόγου όσο και με άλλες ανακοινώσεις μας.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει σήμερα κάποια μεταβολή στο νόμο 4264/2014 στο άρθρο 45 παρ.18, που ορίζει ότι η αναλογία νηπιαγωγού προς μαθητές δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα προς 7 και μεγαλύτερη από ένα προς 25.

Και αυτό να μη συμβεί σήμερα σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης. Γιατί οι πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών μας, απαιτούν η αναλογία να μην είναι μεγαλύτερη από ένα εκπαιδευτικό ανά 18 ή 20 μαθητές. Σε αυτή την κατεύθυνση, της μείωσης της αναλογίας εκπαιδευτικού ανά μαθητή, θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση από την πρώτη περίοδο της ανάπτυξης της χώρας.

Θέλουμε να σας θυμίσουμε τις δικαιολογημένα μεγάλες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στις οποίες προχώρησε η κα Διαμαντοπούλου.

Μεταξύ άλλων το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του για τον κύριο Αρβανιτόπουλο στις 15/5/2014: ΄΄…Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί σήμερα από τον Υπουργό να σταματήσει το νέο κύμα των καταστροφικών συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων. Γιατί δεν μπορούμε να δούμε την βαθιά αντιπαιδαγωγική αυτή πρωτοβουλία παρά μόνο ως ένα ακόμη χτύπημα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, ως ένα ακόμη χτύπημα στα βαριά πληττόμενα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν για την εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών τους.΄΄.

Επειδή σε κάθε σημερινή ανατροπή των αναλογιών εκπαιδευτικού μαθητή προς τα πάνω, θα υπάρξει κατάργηση ή συγχώνευση νηπιαγωγείων σας ζητάμε να μην κάνετε αυτά που δικαιολογημένα καταγγέλλατε. Μια τέτοια εξέλιξη (καταργήσεις και συγχωνεύσεις) θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες παιδιών προσχολικής ηλικίας και θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες νηπιαγωγούς, που εδώ και χρόνια έχουν επιλέξει συνειδητά να εργαστούν μέσα σε πολύ κακές συνθήκες στη δημόσια εκπαίδευση. Θα υποβαθμιστεί ή θα ακυρωθεί για πολλές οικογένειες το αγαθό της προσχολικής εκπαίδευσης και ταυτόχρονα θα τιμωρηθούν συνάδελφοι και συναδέλφισσες μας (εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες) για την επιλογή ζωής που έκαναν.

Μετά τιμής,
Για το Δ.Σ. του Σ.Α.Ν.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Μαρία Σπανού Κλεοπάτρα Μαντζουράνη

Loading...
  • europalso

    ideascentral