Ο Σύλλογος Εκπ/κων Μύσων για τη σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/11/2016 - 20:33 | Author: Newsroom

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων: « εκπαιδευτικών στη Λέσχη Αξιωματικών Αεροπορίας στη Σητεία»

Με τις νεότερες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας για την περικοπή σίτισης των αναπληρωτών ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» διαμαρτύρεται για τις νέες περικοπές που έρχονται με τελικούς αποδέκτες τους συναδέλφους.

Θέση μας είναι πως οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ζουν από το μισθό τους και μόνο. Οι περικοπές που έχουν δεχθεί από την εφαρμογή του 4024/11 μέχρι και σήμερα είναι της τάξεως του 40% με την κύρια μείωση να αφορά τους συναδέλφους με λιγότερα από 15 χρόνια προϋπηρεσία. Ακόμα με το νέο μισθολόγιο έρχονται νέες μειώσεις με αποδέκτες το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με τη χρόνια αδιοριστία οι αναπληρωτές έχουν καταλήξει να αναπληρώνουν τον εαυτό τους καταθέτοντας τεράστια ψυχικά και οικονομικά αποθέματα στο καθεστώς κινητικότητας και εργασιακής ανασφάλειας που είναι εγκλωβισμένοι. Τεράστια ποσά σε διαμονή και μετακινήσεις επιβαρύνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό τους, αφού πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να μετακινηθούν , να παρουσιαστούν και να εγκατασταθούν σε νέο μέρος.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αποκαταστήσει αυτή την αδικία και αφού επιθυμεί τη διακοπή της σίτισης τουλάχιστον ας προβεί :

  1. Σε καταβολή επιδόματος μετακίνησης το οποίο θα καταβάλλεται με την έλευσή τους στη Διεύθυνση που παρουσιάζονται.
  2. Σε αυξήσεις των μισθών.
  3. Σε επίδομα διαμονής- κατοικίας από την πρώτη μέρα παρουσίασής τους.
  1. Αποζημίωση στους αναπληρωτές αλλά και στους μόνιμους για την μετακίνησή τους στις απομακρυσμένες σχολικές μονάδες που καλούνται να υπηρετήσουν, διαφορετικά να παρέχεται στέγαση στις περιοχές που βρίσκονται τα σχολεία που υπηρετούν.
  1. Επίδομα παραμεθορίου και δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων.

Οι προτάσεις αυτές είναι θέσεις που ψηφίστηκαν στην τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων».

Τέλος στη «βολική» λύση των αναπληρωτών.

Να γίνουν άμεσα ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral