Ο Σ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ για τις κανονικές άδειες εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/11/2016 - 12:51 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

«ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ σχετικά με τις κανονικές άδειες εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ

Στις 15/11/2016 η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, κα Μαρκέλλα Παραμυθιώτου, απέστειλε στις σχολικές μονάδες έγγραφο σχετικά με τις κανονικές άδειες εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ στις Κυκλάδες. Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο (Α.Π.: Δ.Υ) η επιτελική δομή ΕΣΠΑ προέβει σε σύσταση της Δ/νσης Π.Ε. Κυκλάδων λόγω υψηλού ποσοστού χορήγησης κανονικών αδειών στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΕΣΠΑ και γι’ αυτό το λόγο η Διεύθυνση επειστεί την προσοχή Διευθυντών/-ντριών στη χορήγηση τους υπενθυμίζοντας ότι αυτές δίνονται δυνητικά, προσεκτικά και σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Κρίνουμε ότι η Διεύθυνση θα έπρεπε πρώτη από όλους να υπερασπίσει τη νησιωτικότητα! Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι Κυκλάδες δεν είναι η Σύρος με μεγάλο-κεντρικό νοσοκομείο! Στα περισσότερα νησιά υπάρχουν μόνο αγροτικοί ιατροί ή κέντρα υγείας υπό κατάρρευση. Είναι λογικό οι τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί στα νησιά των Κυκλάδων μόνο για λόγους υγείας αλλά και για ευρύτερα προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους να χρειάζονται πιο συχνά άδειες ώστε να μπορούν να επισκεφτούν τη Σύρο, την Αθήνα ή τον τόπο καταγωγής τους.
Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι αναφερόμαστε σε κανονικές άδειες κατοχυρωμένες από τη νομοθεσία και κανένας εκπαιδευτικός δε φοβάται επικείμενο έλεγχο όπως αναφέρεται στο έγγραφο.
Τέλος, είναι ιδιαίτερα προκλητικό να απειλούνται οι εκπαιδευτικοί με την πιθανότητα μη επιλεξμότητας του Νομού σε μελλοντικά έργα υλοποίησης προγράμματος ΕΣΠΑ! Η εκπαιδευτική κοινότητα και ο Σύλλογός μας διεκδικεί μόνιμους διορισμούς μέσω κρατικού προυπολογισμού. Είναι αισχρό οι ήδη ελαστικές σχέσεις εργασίες των αναπληρωτών να απειλούνται εμμέσως με τη μη δυνατότητα δουλειάς στο μέλλον στο Νομό.
Καλούμε τη Διεύθυνση να είναι στο πλευρό των αναπληρωτών στις διεκδικήσεις τους για μια καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση στα νησιά των Κυκλάδων και όχι να γίνεται ο εντολοδόχος της όποιας δομής ΕΣΠΑ.
Επιπλέον, ζητάμε να μας κοινοποιηθεί άμεσα οποιοδήποτε έγγραφο σύστασης, όπως επίσης και η νομοθεσία ΕΣΠΑ που ορίζει ως κριτήριο επιλεξιμότητας ενός νομού τον αριθμό κανονικών αδειών ή όχι, αν όντως αυτό ισχύει.
Loading...
  • europalso

    ideascentral