Ο προγραμματισμός προσλήψεων της επόμενης εβδομάδας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/10/2015 - 23:39 | Author: Newsroom

Σύμφωνα με ενημέρωση ,από τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου, ο προγραμματισμός των προσλήψεων αναπληρωτών για την επόμενη εβδομάδα ,έχει ως εξής:

1.Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας,εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ενστάσεων,θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες ειδικής αγωγής της ΠΕ.

2.Αμέσως μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων θα γίνει η α’ φάση ειδικής αγωγής,η οποία περιλαμβάνει 1111 πιστώσεις για τα ειδικά σχολεία (συνολικά) και 1080 πιστώσεις για την παράλληλη( το 50%των συνολικών πιστώσεων που ανέρχονται σε 2161 για την παράλληλη.

Οι υπόλοιπες πιστώσεις ,για την παράλληλη ,θα δοθούν 1/11 και 1/12 ).

3.Η β’ φάση για νηπιαγωγούς -δασκάλους θα γίνει αμέσως μετά την α’ φάση της ειδικής.Οι πιστώσεις που έχουν απομείνει από το ΕΣΠΑ για νηπιαγωγούς είναι ,περίπου,175 και για δασκάλους ,περίπου,95.

Στις πιστώσεις αυτές θα προστεθούν και οι πιστώσεις από το ΠΔΕ .

4.Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η β’ φάση ειδικοτήτων για τα ΕΑΕΠ στην ΠΕ. Οι πιστώσεις που έχουν σπομείνει από το ΕΣΠΑ,για τις ειδικότητες, είναι περίπου 675.

5. Οι περιφέρειες Αττικής ,Ν.Αιγαίου και Δ.Μακεδονίας δεν έχουν καθόλου πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για τα ειδικά σχολεία . Για την παράλληλη στήριξη δεν υπάρχει πρόβλημα σε καμιά περιφέρεια.

6.Συμπερασματικά ,οι εναπομείνασες πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για την ΠΕ είναι οι παρακάτω:

ΠΕ60:175
ΠΕ 70: 95
Ειδικότητες:675
Ειδικά σχολεία:1111
Παράλληλη στήριξη:2161

Σύνολο από το ΕΣΠΑ: 4217 πιστώσεις.

Σ’ αυτές θα προστεθούν και οι πιστώσεις από το ΠΔΕ, όταν γίνει η οριστική κατανομή τους από την ηγεσία του υπουργείου.

Είναι προφανές,από τα παραπάνω,ότι οι πιστώσεις που έχουν προγραμματισθεί για να δοθούν στην ΠΕ δεν επαρκούν για να καλύψουν τα χιλάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία που ανέρχονται συνολικά ,για τη γενική και την ειδική αγωγή, σε 14500,σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του υπουργείου.

Δ. Μπράτης facebook

Loading...
  • europalso

    ideascentral