Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής υπονομεύει στην πράξη την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/04/2018 - 21:29 | Author: Newsroom

Σύλλογος Δελμούζος: Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε.Αττικής υπονομεύειστην πράξη την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής φοίτησης στα νηπιαγωγεία

Με έγγραφό τουο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε. Αττικής (που έφτασε στον Σύλλογο την Παρασκευή 30-3-2018, δύο ώρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα) καλεί τις τριμελείς επιτροπές να καταθέσουν τις προτάσεις για τη δυνατότητα εφαρμογής της δίχρονηςυποχρεωτικής φοίτησης, από το σχολικό έτος 2018-2019, στα νηπιαγωγεία των Δήμων εντός των ορίων της ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής, μέχρι την Πέμπτη 5 Απριλίου 2018!Ο Περιφερειακός Δ/ντης με την απόφασή του αυτή, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις επιφυλάξεις μας, όπως αυτές εκφράστηκαν σε προηγούμενη ανακοίνωση του Συλλόγου μας.

Πως είναι δυνατόν μέσα σε τρείς ημέρες να συνεδριάσουν 13 επιτροπές στη Δ/νση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής και να καταλήξουν σε ουσιαστικές προτάσεις όταν αυτές αποτελούνται σε αρκετές περιπτώσεις από τα ίδια μέλη σε ότι αφορά την Δ/ντρια Εκπαίδευσης και τον Πρόεδρο του κάθε Συλλόγου.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω και το ασφυκτικό πλαίσιο που βάζει ο Περιφερειακός θεωρούμε ότι οι συνεδριάσεις των τριμελών επιτροπών είναι προσχηματικές και στόχο έχουν τελικά να εμποδίσουν την εφαρμογή της δίχρονηςυποχρεωτικής φοίτησης, από το σχολικό έτος 2018-2019, σε όλα τα νηπιαγωγεία των Δήμων από το σχολικό έτος 2018-2019.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη καιτονεμπαιγμό του Περιφερειακού Δ/ντή ΕκπαίδευσηςΠ.Ε και Δ.Ε.Αττικής που υπονομεύει στην πράξη την ουσιαστική λειτουργία των επιτροπών και κατά συνέπεια την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας δεν θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών που αφορούν τους Δήμους του Συλλόγου μας.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κυβέρνηση, υπουργείο, στελέχη εκπαίδευσης και δημάρχους να αντιμετωπίσουν το θέμα με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Θέση τουΔ.Σ. του Συλλόγου μας είναι ΟΛΑ τα νήπια και τα προνήπια ναεγγραφούν τον Μάιο του 2018 υποχρεωτικά στα δημόσια νηπιαγωγεία ΟΛΗΣτης χώρας μας .

Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) .

Ο Πρόεδρος H Γεν. Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης ΧαράΓαλανοπούλου

Loading...
  • europalso

    ideascentral