Ο Παν. Σύλλογος Αδιόριστων Επιτυχόντων ΑΣΕΠ για διορισμούς διοικητικού προσωπικού στα ΤΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/03/2015 - 16:40 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΠΙΤYΧΟΝΤΩΝ ΑΣΕΠ

Αθήνα 17/03/2015

Προς: κ. Αριστείδη Μπαλτά, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κοιν : κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η παρούσα επιστολή πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 2413/17-3-2015 από το Γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ.Μπαλτά και αριθμό πρωτοκόλλου 177/17-3-2015 από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Χασάπη. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ 68 ΕΚΡΕΜΜΟΤΗΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΤΕΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΡΕΜΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ!!!!

Κύριε Υπουργέ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αδιόριστων Επιτυχόντων ΑΣΕΠ έχοντας ως μοναδικό σκοπό ύπαρξής του την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας που βιώνουν οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αλλά και κατ’ επέκταση την ανάγκη επικράτησης του κράτους δικαίου και αξιοκρατίας στην δημόσια διοίκηση, επιδιώκει όχι απλά να προβάλλει και να αναδείξει το ζήτημα αυτό αλλά και να συμβάλλει ουσιαστικά και εποικοδομητικά στην δίκαιη επίλυσή του.

Στα πλαίσια της κινητικότητας του Διοικητικού Προσωπικού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί από το ΥΔΜΗΔ είχε διαπιστωθεί ότι πολλά ΤΕΙ της χώρας είχαν σοβαρή έλλειψη προσωπικού και θα απορροφούσαν προσωπικό από άλλα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Υστέρα από την αξιολόγηση που διενήργησε το Υπουργείο Παιδείας και τα πορίσματα του εξωτερικού αξιολογητή για τους διοικητικούς διαθεσίμους υπαλλήλους οκτώ Πανεπιστημίων προέκυψε ότι τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα βάσει Ευρωπαϊκών δεικτών αναλογίας φοιτητών καθηγητών και διοικητικού προσωπικού ήταν ήδη υποστελεχωμένα. Σύμφωνα με αυτό δεν ήταν δυνατό να διατεθεί προσωπικό για κινητικότητα σε άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διότι θα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ίδιων. Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι αν εφαρμοστεί η διαδικασία του εξωτερικού αξιολογητή στα ΤΕΙ που ήταν να απορροφήσουν διοικητικό προσωπικό τότε το πρόβλημα έλλειψης διοικητικού προσωπικού γιγαντώνεται στα συγκεκριμένα ΤΕΙ.

Η κατάσταση της έλλειψης προσωπικού πρόεκυψε ύστερα από την αθρόα έξοδο υπαλλήλων τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η οποία πραγματοποιήθηκε προκειμένου να μην απωλέσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα και να μην βρεθούν στην διαδικασία της κινητικότητας χωρίς όμως να πραγματοποιηθεί καμία νέα πρόσληψη ώστε να καλυφθούν τα κενά των υπαλλήλων που αποχώρησαν. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σήμερα η υποστελέχωση των Ιδρυμάτων με συνέπειες στην λειτουργία τους αλλά και στην ελλειπή παροχή υπηρεσιών προς τους φοιτητές τους.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν σε εκκρεμότητα εξήντα έξι (66) προσλήψεις επιτυχόντων του ΑΣΕΠ από διαγωνισμούς παλαιοτέρων ετών (8Κ/2008, 10Κ/2008 3Κ/2009 και 5Κ/2009), των οποίων η υπόθεση διορισμού λιμνάζει από το 2008 παρότι υπάρχει η ανάγκη αποκατάστασης των επιτυχόντων αυτών ως νόμιμη προσδοκία διορισμού τους στον φορέα για τον οποίο διαγωνίστηκαν και είναι απολύτως αναγκαίοι.

Συνεπώς, μετά από τα παραπάνω, κύριε Υπουργέ, θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να παρέμβετε καταλυτικά και να συμβάλετε ουσιαστικά στην επίλυση αυτού του προβλήματος που επί τέσσερα και πλέον χρόνια βασανίζει όχι μονό τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και τις οικογένειες τους, αλλά επιπλέον στερεί από την δημόσια διοίκηση στελέχη και προσωπικό κατάλληλο και εξειδικευμένο για την εύρυθμη λειτουργιά των ΤΕΙ της χώρας.

Με εκτίμηση

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων ΑΣΕΠ Γκέβρος Δ. Ιωάννης

Loading...
  • europalso

    ideascentral