Ο Ν. Κορδής για τις Γενικές Μεταθέσεις 2017 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2017 - 20:55 | Author: Χιώτης Λάκης

Ξεκίνησαν την Πέμπτη 27 Απριλίου οι συνεδριάσεις του σχετικά με τις . Στις 2 πρώτες συνεδριάσεις στις 27 &28 Απριλίου συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν τις μεταθέσεις.

του Νεκτάριου Κορδή

Εξετάστηκαν 62 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία ως πολύτεκνοι. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν οι 58 και απορρίφθηκαν 4 αιτήσεις. Υπενθυμίζουμε ότι η ένταξη σε ειδική κατηγορία μετάθεσης δεν σημαίνει απαραίτητα και μετάθεση, εφόσον δεν υφίσταται οργανικό κενό στις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.
Η πάγια θέση μας ωστόσο, είναι οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται σε ειδική κατηγορία να μετατίθενται ανεξαρτήτως κενών.
Εξετάστηκαν 48 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία με ανάπηρα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Εξ αυτών απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί εξομοιώνονται πλέον με τους πολύτεκνους και έχουν την ίδια αντιμετώπιση που επιφυλλάσει ο ν. 3848/2010 για τους πολύτεκνους.
Εξετάστηκαν 164 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης λόγω ασθένειας. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν οι 36 και απορρίφθηκαν 128 αιτήσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης έχουν οι εκπαιδευτικοί οι ανήκοντες σε μία από τις κατηγορίες που αναφέρονται στο άρθρο 13 του Π.Δ. 50/1996, στην παρ. 8 του άρθρου 1 του Ν.3194/2003, στο άρθρο 17 του Ν.3402/2005, στο άρθρο 6 του Ν. 3454/2006 και στο άρθρο 52 του Ν.4115/2013 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.2 του άρθρου 39 του Ν. 4403/16. Για άλλη μια φορά να επαναλάβουμε ότι το υφιστάμενο νομοθετικο πλαίσιο είναι ξεπερασμένο, γεννά σοβαρές αδικίες και χρειάζεται απαραιτήτως επικαιροποίηση των ασθενειών αυτών.
Εξετάστηκαν 5 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία μετάθεσης ως σύζυγοι δικαστικών. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν οι 3 και απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις.
Συζητήθηκαν διάφορες ενστάσεις εκπαιδευτικών για θέματα σχετικά με τις μεταθέσεις. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 8 ενστάσεις και απορρίφθηκαν 23.
Οι συνεδριάσεις θα συνεχιστούν από τις 2 Μαϊου με στόχο την Παρασκευή 5 Μαϊου να ολοκληρωθούν όλες οι μεταθέσεις. Πρώτα θα εξεταστούν οι μεταθέσεις στην Ειδική Αγωγή και στη συνέχεια στα Μουσικά Σχολεία, τα Καλλιτεχνικά, τα Διαπολιτισμικά και τέλος οι Γενικές Μεταθέσεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι ενεργές αιτήσεις μετάθεσης είναι 7852 και οι συνολικές προτιμήσεις των εκπαιδευτικών ανέρχονται σε 25065.
Είναι προφανές ότι στις συνεδριάσεις αυτές θα επιδιώξουμε την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού μεταθέσεων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με αφορμή την επερχόμενη Εργατική Πρωτομαγιά οφείλουμε να έχουμε στο νου μας ότι η Πρωτομαγιά μας θυμίζει ότι οι αγώνες των εργαζόμενων είναι αυτοί που οδηγούν στις νίκες. 131 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, οι αγώνες της εργατικής τάξης αποτελούν τον οδοδείκτη μας για τα εργασιακά δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη! Το εκπαιδευτικό κίνημα θα συνεχίσει ενωμένο να αγωνίζεται για: τα δίκαια του κλάδου και της κοινωνίας ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, παιδεία και υγεία για όλο το λαό, δουλειά και όχι ανεργία, πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τα μορφωτικά δικαιώματα όλων παιδιών και μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση!

Loading...
  • europalso

    ideascentral