Ο Ν. Φίλης για τις Βάσεις 2016

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2016 - 14:52 | Author: Newsroom

Ο κ. Φίλης ανέφερε για ακόμα μια φορά πως οι αλλαγές γίνονται προς όφελος των παιδιών.

Για ολιγοήμερες διακοπές στην Καλαμάτα βρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Την Κυριακή το μεσημέρι, μιλώντας στην “eleutheriaonline.gr”, σχετικά με τις βάσεις 2016 που αναμένονται, είπε πως δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις αν θα σημειώσουν πτώση ή άνοδο, καθώς δεν είναι δυνατόν να γίνει η σύγκριση, αφού με το νέο σύστημα οι εξετάσεις έγιναν σε 4 μόνο μαθήματα και δεν υπάρχει η προφορική βαθμολογία.

Για τις επικείμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, και για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

“Δεν θα γίνει φέτος, δεν βιαζόμαστε, θέλουμε να κάνουμε συζήτηση για το θέμα αυτό. Αφορά όλες τις οικογένειες και τα παιδιά”.

Επανέλαβε πως θα προσληφθούν 20.000 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και τόνισε ότι και φέτος θα εργαστούν στην εκπαίδευση όσοι αναπληρωτές απασχολήθηκαν και πέρυσι, καθώς είναι αναγκαίοι, παρά το γεγονός πως μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας.

Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είπε πως όλοι οι μαθητές θα έχουν 6 ώρες μάθημα καθημερινά και στη συνέχεια όσοι γονείς έχουν τις προϋποθέσεις τα παιδιά τους θα μπορούν να κάθονται μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Στο γυμνάσιο θα γίνονται μόνο δύο 7ωρα, λιγότερες εξετάσεις και θα υπάρχει περισσότερος ωφέλιμος διδακτικός χρόνος όλη τη χρονιά.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral