Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/09/2015 - 19:37 | Author: Newsroom

Έντονη είναι η αντίδραση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου στην πρόθεση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να επιτρέπεται η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικώνχωρίς οι μαθητές να πρέπει να δηλώνουν ποιο είναι το θρήσκευμά τους.

Ο ιεράρχης βλέπει πίσω από την πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, στελέχη της κυβέρνησης που ουσιαστικά με την κίνησή τους αυτή, θέλουν να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών.


«Αρνητική στάση απέναντι στην Εκκλησία»
Μιλώντας στο theTOC, λέει χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει αυτό να γίνει. Υπάρχει μια γενική αίσθηση ότι υπάρχει αρνητική στάση απέναντι στην Εκκλησία και ξεκινούν από τα σχολεία. Στην ουσία, ορισμένα στελέχη, κάποιοι αρμόδιοι της κυβέρνησης, θέλουν να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών. Αυτό εγώ διαβλέπω», σημειώνει και εκφράζοντας τη στάση που τηρεί η Εκκλησία απέναντι στο θέμα.
Ανθιμος: Απαλλαγή με πιστοποιητικό
Ο Μητροπολίτης ζητά να διατηρηθεί το καθεστώς που ισχύει ως προς τη διδασκαλία του μαθήματος.
Δηλαδή: «Αν κάποιο από τα παιδιά έχει διαφορετικό θρήσκευμα ή δόγμα -αν είναι Ρωμαιοκαθολικός, Προτεστάντης, Βουδιστής, δεν ξέρω…- να μπορεί να πάρει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, αφού προηγουμένως φέρει κάποιο πιστοποιητικό μιας αρμόδιας υπηρεσίας που να αποδεικνύει το διαφορετικό θρήσκευμά του», αναφέρει.
Τι λέει για τον νέο υπουργό Παιδείας Ν. Φίλη
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κρατά χαμηλούς τόνους ως προς τον νέο υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την πρόσφατη κόντρα του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με αφορμή το θέμα των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας. Τον «καρφώνει», όμως, με το… γάντι, αποδίδοντάς του έλλειψη εμπειρίας: «Θεωρώ ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Επειδή ο νυν υπουργός δεν είχε εμπειρία και νόμιζε ότι με το προσκύνημα κάναμε υπερβολές», είπε.
Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral