Ο Υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές στην Ιστορία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/04/2017 - 12:00 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 10/04/2017 - 12:15

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε στο μάθημα της είναι να αρχίσουμε μια συζήτηση κατ’ αρχήν για το πως διδάσκεται και στη συνέχεια το τι διδάσκεται δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι πρέπει να σταματήσει να εξετάζεται το πόσο καλά μαθαίνεις την ιστορία απ’ έξω: “Άρα δεν είναι αν μαθαίνεις την ιστορία, αν αποκτάς τη συνείδηση ιστορικού…είναι το πόσο καλά θα τη μάθεις απ’ έξω. Αυτό νομίζω πρέπει να σταματήσει”.

Ο Κώστας Γαβρόγλου επίσης, τόνισε ότι “δε μπορεί αυτό που έχουμε στα μαθήματα της ιστορίας να είναι σε μεγάλη απόκλιση από τα αποτελέσματα της έρευνας. Τα ερευνητικά αποτελέσματα μπαίνουν στα σχολικά βιβλία με μια υστέρηση και αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά είναι σε όλο τον κόσμο. Το θέμα είναι να μην ανοίγει η ψαλίδα παραπάνω απ’ όσο πρέπει”.

Συνοψίζοντας ο υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε πως διδάσκεται η ιστορία και δεύτερο πως μπορούν να ενσωματωθούν ενδεχομένως κάποια νεώτερα κεφάλαια και κάποιου είδους επεξεργασίας.

Στην ερώτηση αν θα καταργηθούν παλαιότερα κεφάλαια ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι αυτές είναι ανησυχίες που δεν θα πρέπει κανείς να τις σχολιάζει, καθώς δεν ισχύουν.

Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το να αποκτήσει μια αίσθηση ο μαθητής για το τι είναι ιστορία θα τον διευκολύνει να βρει την πληροφορία.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral