Ο Υπουργός Παιδείας για σχολικούς συμβούλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/02/2018 - 21:15 | Author: Newsroom

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ, ΣΤΟ ΑΠΕ – ΜΠΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΒΑΣΙΛΗ ΒΟΥΓΙΑ

Σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ που  έδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις νέες Υποστηρικτικές Δομές τις Εκπαίδευσης, το οποίο όπως είπε ο Υπουργός θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για το οποίο ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε αμέσως μετά να κατατεθεί στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Δείτε ακολούθως το απόσπασμα της συνέντευξης του κου Υπουργού για το σχέδιο Υποστηρικτικών Δομών, όπου αναφέρεται στις νέες αρμοδιότητες των -πρώην; -Σχολικών Συμβούλων, στους Ψυχολόγους και στους Κοινωνικούς Λειτουργούς που πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία για υποστήριξη κ.α.
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα δούμε κι εμείς σύντομα τι ακριβώς επεξεργάστηκε το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με αυτήν την “τεράστια μεταρρύθμιση που γίνεται και η οποία παρόλο που την βγάλαμε σε διαβούλευση, δεν πήρε διαστάσεις “, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Γαβρόγλου, υπενθυμίζοντας πως η “διαβούλευση” έγινε σε ένα κείμενο πολύ γενικών αρχών, χωρίς να γνωρίζουμε πολύ σημαντικές λεπτομέρειες αυτού του εγχειρήματος, παραμένοντας με πάρα πολλές απορίες και ερωτηματικά αναπάντητα έως σήμερα.
Βασίλης Βούγιας

Δείτε τη συνέντευξη εδώ

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral