Ο υπ. Παιδείας για την Ειδική Αγωγή (Βίντεο)

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔13/07/2017 - 17:46 | Author: Newsroom

Στο θέμα της αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας σε συνέδριου που έγινε στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα ο ανέφερε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα με τα πτυχία που δίνονται για την Ειδική Αγωγή.

Υπάρχουν δυο τμήματα στην Ελλάδα, το ένα είναι το Ειδικής Αγωγής και το άλλο είναι μια κατεύθυνση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Θα ήθελα σας παρακαλώ να δείτε τα προγράμματα σπουδών κυρίως του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εξαιρετικά προβληματικά. Ο κ. Λοβέρδος λοιπόν είπε ότι όποιος έχει πτυχίο Ειδικής Αγωγής, προηγείται από οποιονδήποτε άλλο. Εμείς τι είπαμε: Μοριοδοτείται λίγο παραπάνω, αλλά αν κάποιος έχει πάρει πτυχίο ψυχολογίας και έχει κάνει μάστερ στην Ειδική και Διδακτορικό στην Ειδική Αγωγή και έχει δουλέψει και σε κάποιο νοσοκομείο, να μην είναι παρακάτω από αυτόν που έχει ένα πτυχίο από το ΠΑΜΑΚ ή τη Θεσσαλονίκη. Άρα είπαμε να διαφοροποιηθεί λίγο.

 

Για το θέμα των μεταπτυχιακών ο Υπουργός δήλωσε: Αν το μεταπτυχιακό που πήρε είναι καλό ή δεν είναι καλό. Έχετε δίκιο, υπάρχουν πολλά μεταπτυχιακά που είναι χάλια, υπάρχουν όμως πολλά που είναι πολύ καλά και δεν πρέπει μέσα σε μια γενική λογική να τα παίρνει όλα το ποτάμι. Εμείς τώρα περνάνε έναν νόμο ακριβώς για να βάλουμε μια τάξη σε αυτά τα πράγματα…

 

Μια τάξη ώστε να είναι κανονικοποιήμενα τα μεταπτυχιακά. Όταν σου δίνουν κάτι να είναι αυτό που πρέπει, να μην υπάρχει αυτή η βιομηχανία. Και το θέμα της Ειδικής Αγωγής θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιτότητα σε μια Πολιτεία. Νομίζω όμως ότι όσοι ασχολείστε με αυτά, έχετε δει ότι τα τελευταία δυο χρόνια έχουν γίνει σημαντικά άλματα. Το μισό προσωπικό στους αναπληρωτές είναι στην Ειδική Αγωγή.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Υπουργός Παιδείας όπως αναρτήθηκε από το kozanimedia.gr:

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral