Ο Υπ Παδείας για τις μαζικές και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/06/2016 - 20:28 | Author: Newsroom

Ο Ν. Φίλης παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο left.gr για τα ζητήματα που αφορούν την παιδεία.

Στο θέμα των μαζικών και μόνιμων προσλήψεων εκπαιδευτικών ο υπουργός λέει ότι αυτό δεν έγινε φέτος γιατί καθυστέρησε η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς.

Από το 2017 θα υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, περίπου 20.000 σε μια περίοδο τριών ετών.

Δείτε ΕΔΩ όλη την συνέντευξη

Στο ζήτημα των αναπληρωτών ο κύριος Φίλης δηλώνει ότι πρέπει να σταματήσει η αδικία όπου αναπληρωτές «δουλεύουν για 10 και 15 χρόνια καλύπτοντας μόνιμες, πάγιες ανάγκες» σε καθεστώς προσωρινότητας. Στις κατηγορίες συνδικαλιστών ότι με τις ρυθμίσεις του υπουργείου θα χρειαστούν του χρόνου 7.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί και άρα θα γίνουν λιγότερες προσλήψεις, ο κύριος Φίλης εξαγγέλλει ότι του χρόνου θα υπάρξουν όσοι εκπαιδευτικοί υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια.

«Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το υπουργείο δίνει ένα στοίχημα εικοσαετίας: τα σχολεία να ανοίξουν από την πρώτη μέρα με όλους τους καθηγητές και όλα τα βιβλία».

Στις καταγγελίες ότι θα υπάρξουν μειώσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή ο κύριος Φίλης διαβεβαιώνει ότι «στην πραγματικότητα θα έχουμε αύξηση και όχι μείωση. Το τονίζω, στις μέρες μας κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral