Ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου σε ημερίδα για τους πρόσφυγες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/04/2016 - 19:51 | Author: Newsroom

04-04-16 Ο Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου σε ημερίδα για τους πρόσφυγες

Ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου παραβρέθηκε το Σάββατο 2 Απριλίου σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για το Πρόγραμμα Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης εθελοντών και εθελοντριών των προσφυγικών καταυλισμών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στον προσφυγικό καταυλισμό των Διαβατών, υπό την εποπτεία επιστημονικής ομάδας με υπεύθυνες την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ελένη Χοντολίδου, και την Εύχαρι Παναγοπούλου. Ο σχεδιασμός του προγράμματος είναι του Επίκουρου Καθηγητή, Γιώργου Αγγελόπουλου.

Στην ημερίδα ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσφέρει την αμέριστη στήριξη του στο έργο που έχει αναλάβει το Α.Π.Θ., οι καθηγητές, οι εθελοντές και οι πολίτες που δραστηριοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων. Αναφέρθηκε επίσης, στη σημασία που έχει η ταχύτατη ενεργοποίηση των εθελοντών και στη βαρύτητα της εμπειρίας που αποκτούν από τη δράση τους. Τόνισε ότι το Υ.Π.Π.Ε.Θ. επιθυμεί βραχυχρόνια να συνεργαστεί με τις εθελοντικές δομές και μακροπρόθεσμα να βοηθήσει στην κωδικοποίηση της εμπειρίας που γεννιέται τις δύσκολες αυτές ώρες, ώστε αυτή ν’ αποτελέσει πολύτιμο υλικό στα χέρια της πολιτείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας στο μέλλον.

Loading...
  • europalso

    ideascentral