Ο ΕΟΠΠΕΠ για την αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Μαθητείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/05/2016 - 17:37 | Author: Newsroom

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στις εργασίες για την αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Μαθητείας ως μέσο για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

συμμετείχε στην εποικοδομητική συνάντηση εργασίας για την «Kοινωνική και εκπαιδευτική αναβάθμιση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Μαθητείας και τη σύνδεσή τους με την Απασχόληση» που πραγματοποιήθηκετην Παρασκευή 27 Μαΐου, με πρωτοβουλία του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ και εκπροσώπους της Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, των Φορέων τους (ΟΑΕΔ, ΙΕΠ, ΕΣΥΠ, ΕΟΠΠΕΠ), των Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ), καθώς και του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κεντρικά ζητήματα για το πλαίσιο ποιότητας στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση με κεντρικό στόχο την αναβάθμιση και σύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και παρουσιάσθηκαν καλές πρακτικές Ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας, Αυστρίας, Σκανδιναβικών χωρών κ.ά. που ανέδειξαν το ρόλο του θεσμού της μαθητείας στην προώθηση της απασχόλησης των νέων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Σταύρος Καραγκούνης αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα Πιστοποίησης Επαγγελματικών Περιγραμμάτων, Προγραμμάτων Σπουδών και Προσόντων και πώς ο θεσμός της Πιστοποίησης λειτουργεί καταλυτικά στη διασφάλιση ποιότητας και ενίσχυση της διαφάνειας και αξιοπιστίας.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών στα κρίσιμα αυτά ζητήματα συνιστά εθνική επιταγή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία στις μέρες μας και ιδιαίτερα τους νέους.

Loading...
  • europalso

    ideascentral