Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο 3ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για τον Εθελοντισμό και την Αιμοδοσία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/12/2016 - 15:19 | Author: Newsroom

14-12-16 Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης στο 3ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για τον Εθελοντισμό και την Αιμοδοσία

«Η Επαγγελματική Εκπαίδευση στηρίζειτονΕθελοντισμό και την Αιμοδοσία»

Στo πλαίσιo εορτασμού των είκοσι ετών από την ίδρυση Τράπεζας Αίματος στο 3ου Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.

Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την 37η Αιμοδοσία, στο χώρο του σχολείου με θέμα το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Εθελοντισμός, Σχολική κοινότητα και Αιμοδοσία». Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση της εθελοντικής προσφοράς των μαθητών/τριών στην κοινωνία, μέσα από την ομαδική εργασία των μελών της και τη διαχείριση των αποτελεσμάτων της δράσης και της εκπροσώπησης της Ομάδας σε φορείς και οργανισμούς. Συγκεκριμένα, η ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα, σε συνεργασία με όλο το σχολείο, διοργανώνει δύο φορές το χρόνο Αιμοδοσία, προσελκύοντας νέους/ες αιμοδότες/ριες μαθητές/ριες, διατηρώντας παράλληλα τους παλαιούς αιμοδότες/ριες, εκπροσωπώντας το σχολείο με θέμα την αιμοδοσία και τον εθελοντισμό σε διάφορες εκδηλώσεις και συμμετέχοντας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών/ριών στη δράση του Σωματείου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ. Η διοργάνωση των αιμοδοσιών γίνεται με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μελισσίων «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» και σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τη διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Μυελού των Οστών.

Χαρακτηριστικό της όλης δράσης είναι ότι σε διάστημα είκοσι ετών έχουν συγκεντρωθεί 3.820 μονάδες αίματος και έχουν προσφερθεί στους έχοντες ανάγκη 3.602 φιάλες ενώ το 2011 το 3ο ΕΠΑ.Λ. βραβεύτηκε για την πολυετή εθελοντική του δράση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Υπουργείου Υγείας.

Συμπαραστάτες και αρωγοί αυτού του σημαντικού κοινωνικού έργου είμαστε όλοι στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στηρίζοντας την προσπάθεια και πρωτοβουλία της σχολικής κοινότητας να ευαισθητοποιηθεί και ευαισθητοποιήσει σε θέματα υγείας.

Έτσι στις 13 Δεκεμβρίου 2016 την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Παιδείας, κος Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κος Μουστάκας Γεώργιος, η υπεύθυνη προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Δ/νσης ΔΔΕ Γ΄ Αθήνας κα Τσαμουρά Αιμιλία. Επιπλέον, παρευρέθη η υπεύθυνη του τομέα Προσέλκυσης και Διατήρησης Εθελοντών Αιμοδοτών του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, κα Κατοίκου Ευσταθία και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας (για τη δωρεά μυελού των οστών), κα Βαρελά Ιωάννα καθώς και οι Δ/ντες των Σχολικών Μονάδων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίων Αναργύρων, κος Παυλίδη Νικόλαος και του 1ου Ε.Κ. Αγίων Αναργύρων, κος Φαντάκης Παναγιώτης.

Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να υπάρξει παράδειγμα ενεργούς εμπλοκής και άλλων σχολικών κοινοτήτων για τη διάχυση και εδραίωση δράσεων και προγραμμάτων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral