«Ντου» στη «Βουλή» του ψευδοκράτους από εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔02/04/2015 - 23:27 | Author: Newsroom

Στη λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους εισέβαλαν Τουρκοκύπριοιοι δάσκαλοι και… καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για τη «νομοθεσία» της «δημόσιας» μεταρρύθμισης ή το «νόμο προσφυγοποίησης» όπως τον έχουν ονομάσει.

Οι οργανώσεις των δασκάλων και καθηγητών KTÖS και KTOEÖS και ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν μετά το 2011 και επηρεάζονται από τη «νομοθεσία», συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τη «βουλή» και φώναζαν συνθήματα όπως «Είμαστε δάσκαλοι, είμαστε ενωμένοι, δεν θα σιωπήσουμε», «Ο δάσκαλος είναι δάσκαλος, θέλουμε ισότητα και δικαιοσύνη», «Ίση δουλειά, ίσος μισθός», «Ο μισθός του δασκάλου δεν είναι δούλου».

Σε ανακοίνωσή του που ανέγνωσε μέλος της επιτροπής προσληφθέντων μετά το 2011 μίλησε για διάκριση μεταξύ των εργαζομένων και μη δίκαιη αντιμετώπιση, κακίζοντας το γεγονός ότι παρά το ότι η πρόταση για άρση της συγκεκριμένης «νομοθεσίας» έχει προωθηθεί στη «βουλή», δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η συζήτηση στην αρμόδια «επιτροπή», πράγμα το οποίο ζήτησαν να γίνει άμεσα.

Μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης μια ομάδα 20 εκπαιδευτικών μπήκε στη «βουλή», χωρίς να εμποδιστεί από την «αστυνομία», και εισήλθε στην «ολομέλεια» που συνέρχονταν εκείνη την ώρα, αρχίζοντας να μοιράζει την «πρόταση νόμου» για κατάργηση της επίμαχης «νομοθεσίας» στους «βουλευτές». Αυτό οδήγησε στη διακοπή της συνεδρίασης και της ζωντανής της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσης.

Οι εκπαιδευτικοί πάντως αμέσως μετά βγήκαν από το κτήριο και συνέχισαν τη διαδήλωσή τους.

protothema.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral