Νόμιμη και ηθική η απόφαση για την σύνταξη νέων πινάκων;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/01/2015 - 17:53 | Author: Newsroom

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Πολύ έχουμε όλοι προβληματιστεί από χθες στο άκουσμα της είδησης ότι θα συνταχθούν νέοι πίνακες αναπληρωτών…

Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο «νόμιμο» είναι αυτό… Και το λέω με γνώση των συνεπειών των κειμένων μου, καθώς όταν τον περασμένο Ιούλιο οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές έκαναν χαρτιά, ίσχυε μια συγκεκριμένοι νομοθεσία.

Βάση αυτής της νομοθεσίας συντάχτηκαν οι πίνακες, βάση αυτής της νομοθεσίας έγιναν οι μέχρι τώρα προσλήψεις.

Μπορεί εν μέσω της σχολικής χρονιάς να αλλάξουν οι πίνακες και να γίνει αυτό το μπάχαλο που γίνεται σήμερα; Πιστεύω πως όχι… Για να γίνει αυτό και να συνταχτούν νέοι πίνακες, θα πρέπει οι πτυχιούχοι Παιδαγωγικών Τμημάτων να υποβάλουν ΞΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ και να ενταχθούν στους νέους πίνακες.

Πιστεύω στο δια ταύτα ότι η αλλαγή των πινάκων αυτή τη στιγμή δεν είναι ούτε «νόμιμη», ούτε «ηθική». Είναι ένα ακόμα από τα τραγελαφικά της θητείας Λοβέρδου, που κακώς όσοι το ήξεραν όταν ψηφιζόταν ο νόμος δε μίλησαν.

Θα πρέπει άμεσα να παγώσουν οι οποίες ενέργειες για νέους πίνακες και να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις με τους υπάρχοντες…

(ΥΓ: Βεβαίως και συμφωνώ με το να προτάσσεται ο βαθμός από την ημερομηνία κτίσης πτυχίου… Όμως αυτό να υλοποιηθεί το νέο σχολικό έτος! Να συναχτούν νέοι πίνακες όχι μόνο με τη μηδενική προϋπηρεσία, αλλά και με αναγνωρισμένη ΟΛΗ την προϋπηρεσία των αναπληρωτών και όχι με τις σημερινές ημιτελείς καταστάσεις…)

http://www.e-mesara.gr/

DOE

Loading...
  • europalso

    ideascentral