Νόμιμες οι μετατάξεις του 2013

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/05/2017 - 12:45 | Author: Newsroom

Οι «γαλάζιες» είχαν γίνει χωρίς εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αξιολογικό πίνακα κατάταξης βάσει μορίων, αλλά μόνο με… αλφαβητική σειρά, και μεταξύ άλλων, με άτυπη εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας

Με δύο αποφάσεις (1324/2017 και 1325/2017), σύμφωνα με την avgi.gr, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε νόμιμες τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της στην Εκπαίδευση.

Οι μετατάξεις είχαν γίνει επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με το νόμο 4172/2013.

Με τις νέες αποφάσεις γίνεται δεκτό ότι η διαδικασία των μεταθέσεων είναι ανεξάρτητη και δεν συνδέεται με την κρινόμενη διαδικασία μετατάξεων, μη επηρεάζοντας τη νομιμότητα της τελευταίας. Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών κάνει δεκτή την παρέμβαση των μεταταγμένων εκπαιδευτικών και απορρίπτει την αίτηση ακύρωσης των αντιδίκων κατά των μετατάξεων.

Οι «γαλάζιες» μετατάξεις είχαν γίνει χωρίς εισήγηση για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αξιολογικό πίνακα κατάταξης βάσει μορίων, αλλά μόνο με… αλφαβητική σειρά, και μεταξύ άλλων, με άτυπη εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας.

Τις παρανομίες είχε φέρει στο φως το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. συνέστησε 1686 νέες οργανικές θέσεις για τις κοινές ειδικότητες των δύο βαθμίδων τον Αύγουστο του 2015, και πέντε νέους κλάδους, και 2223 νέες οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση το 2016 για τις μη κοινές ειδικότητες.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral