Νίκος Νικολόπουλος: «Επικίνδυνα τα νέα Θρησκευτικά – Δεν είναι ορθόδοξα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/04/2017 - 17:03 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Τα… συνιστούν άρνηση της Ορθόδοξης πίστης» υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, επικαλούμενος και άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Π. Τσαγκάρη, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος».

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής τονίζει ότι τα νέα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των θρησκευτικών δεν είναι ορθόδοξα, γιατί αναμειγνύουν εξισωτικά την ορθή δόξα (πίστη) της Ορθοδοξίας με όλες τις άλλες διδασκόμενες θρησκείες. Δεν είναι δυνατόν το μείγμα αυτό να «βαπτίζεται» ανορθόδοξα, αυθαίρετα και παραπλανητικά ως Ορθοδοξία και να «λανσάρεται» στα ορθόδοξα παιδιά, γεγονός εντελώς απαγορευτικό και αιρετικό για την Ορθοδοξία.
Εξάλλου, στην ερώτησή του ανεξάρτητου βουλευτή συμπεριλαμβάνεται και η ρήση του Αρχιεπισκόπου ότι «δεν πρόκειται για θρησκευτικά, αλλά για επιχείρηση αλλοιώσεως της πίστεώς μας» και καλεί τον Υπουργό να απαντήσει αν συμμερίζεται ή όχι την άποψη αυτή.
Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος διατυπώνει το εξής ερώτημα στον Κ. : «Θα συνεχίσετε -όπως ο προκάτοχός σας κ. Φίλης, ο οποίος απομακρύνθηκε από το Υπουργείο- να εφαρμόζετε τα νέα αυτά προγράμματα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών που απομακρύνουν τους μαθητές από την αληθινή Ορθοδοξία;»

Αποκλεισμός Θεολόγων από προκήρυξη του ΑΣΕΠ: Τι λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

Loading...
  • europalso

    ideascentral