Νέοι Διευθυντές στα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία και επιστροφή στις οργανικές θέσεις, όσων εκδιώχτηκαν από το 2011 με τον Νόμο 3966/ 2011

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/03/2015 - 22:33 | Author: Newsroom

ΑΙΤΗΣΗ ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς
Κύριο Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά Αριστείδη
Κύριο Αναπληρωτή ΥπουργόΠαιδείας κ. Κουράκη Τάσο
Κύριο Γενικό Γραμματέα κ. Χασάπη Δημήτρη
Κύριο Πρόεδρο της ΔΕΠΠΣ κ. Τσεφλέ Βασίλη
Κοινοποίηση: Κύριο Υπουργό Εσωτερικών κ. Κατρούγκαλο, Πρυτάνεις Πανεπιστημίων και Καθηγητές Παιδαγωγικών Τμημάτων
κ.κ. Βουλευτές, ΔΕΠΠΣ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΣΕΕΔΔ, ΓΕΔΔ, ΜΜΕ
«Δεν μπορεί κανείς να είναι υπηρέτης δύο αφεντάδων»
Σύγχρονη διαπίστωση
Θέμα 1.

: Νέοι Διευθυντές στα Πειραματικά και Πρότυπα σχολεία και επιστροφή στις οργανικές θέσεις, όσων εκδιώχτηκαν από το 2011 με τον Νόμο 3966/ 2011.
Θέμα 2. : Αιτούμαστε ότι όσοι Διευθυντές δεν είχαν οργανική θέση στα Πειραματικά των Πανεπιστημίων – αλλά με τον νόμο Διαμαντοπούλου Νόμος 3966/ 2011 έγιναν Διευθυντές – δεν μπορούν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα σε Πειραματικά των Πανεπιστημίων.
Θέμα 3. : Ας μην ξεχνάμε ότι για να εκλεγεί ένας εκπαιδευτικό Διευθυντής σε Πειραματικό πριν τον νόμο Νόμο 3966/ 2011 χρειαζόταν τριετή προϋπηρεσία σε Πειραματικό και οργανική θέση σε Πειραματικό κάτι που ο Νόμος 3966/ 2011 το εξαφάνισε.
Θέμα 4. : Αποκατάσταση διωχθέντων και αποκατάσταση αδικιών. Αιτούμαστε να επιστρέψου όσοι εκπαιδευτικοίεκδιώχτηκαν από το 2011, με τον Νόμο 3966/ 2011, στις οργανικές τους θέσεις στα Πειραματικά των Πανεπιστημίων έως τις 30-6-2015 με δική τους αίτηση και συνεχίζουν να διατηρούν την οργανική τους θέση. Τονίζουμε ότι για τις οργανικές τους θέσεις είχαν κριθεί από το ΚΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ βάσει επιστημονικών κριτηρίων, κάτι που σκόπιμα το απέκρυψαν κάποιοι, για να τους διώξουν.
Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες, Κύριοι,
Σωστά ο κ. Αν. Υπουργός κ. Κουράκης δήλωσε ότι την 1η Σεπτέμβρη θα έχουνόλα τα Σχολεία νέους Διευθυντές, που θα εκλεγούν από το Σύλλογο Διδασκόντων.
Σωστά δήλωσε επίσης, ότι για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και τα τεχνικάγια το κάθε σχολείο μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο νυν Διευθυντής, ανεξάρτητα εάν προέρχεται από άλλο σχολείο.
Για τα νέα Πειραματικά και Πρότυπα που θα επανιδρυθούν με τον νέο Νόμο αιτούμαστε:
Α) Να επιστρέψουν όσοι εκπαιδευτικοί εκδιώχτηκαν από το 2011, με τον Νόμο 3966/ 2011 στις οργανικές τους θέσεις στα Πειραματικά των Πανεπιστημίων έως τις 30-6-2015, με δική τους αίτηση και συνεχίζουν να διατηρούν την οργανική τους θέση. Οι εκπαιδευτικοί που επιλέχτηκαν – με αδιαφανείς διαδικασίες – επί πενταετή θητεία, κανονικά θα πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία της οργανικής τους θέσης, αφού τα πρώην Πρότυπα Πειραματικά αλλάζουν νομικό πλαίσιο. Ας παραμείνουν προσωρινά μόνο όσοι χρειάζονται να συμπληρώσουν τα οργανικά κενά.
Β) Οι Διευθυντές στα Πρότυπα Πειραματικά, που επιλέχτηκαν για να εφαρμόσουν τον νόμο της κ. Διαμαντοπούλου που η θητεία τους λήγει στις 30-6-2015 και δεν είχαν οργανική θέση στο σχολεία που είναι τώρα Διευθυντές, επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις. Την Διοίκηση ασκεί είτε ο Υποδιευθυντής είτε ο αρχαιότερος είτε ο Σύλλογος συλλογικά, ώσπου να εκλεγούν νέοι Διευθυντές κατά το σχέδιο του κ. Κουράκη στις 1-9-2015. Όμως όσοι Διευθυντές δεν είχαν οργανική θέση στα Πειραματικά των Πανεπιστημίων – αλλά με τον νόμο Διαμαντοπούλου Νόμο 3966/ 2011 έγιναν Διευθυντές – δεν μπορούν να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα σε Πειραματικά των Πανεπιστημίων.
Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες, Κύριοι,
Αιτούμαστε να αποκατασταθούν οι αδικίες και να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις στα Πειραματικά όσοι εκπαιδευτικοί κατείχαν πριν το 2011, οργανικές θέσεις – για τις οποίες είχαν κριθεί από το ΚΥΣΔΕ και ΠΥΣΔΕ βάσει επιστημονικών κριτηρίων – κάτι που σκόπιμα το αποκρύβουν οι θιασώτες των σχολείων της δήθεν Αριστείας ή της αποτυχίας.
Αιτούμαστε να δικαιωθούν όσοι αντισταθήκαν στις επιστημονικές ανακρίβειες του Νόμου 3966/ 2011 και όσοι εκδιώχτηκαν εντελώς παράνομα και με μεθοδεύσεις από τις οργανικές τους θέσεις..
Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν να μπουν στο Νέο Νόμο για την παιδεία, που θα εισαχθεί στην Βουλή σε λίγο, αλλά και στο νέο Νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με πρόταση του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου, που είναι στην Διαβούλευση σήμερα.
Με τιμή
Αθήνα,18-3-2015
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Διδάκτωρ Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.
Κολοκοτρώνη 7,Πεύκη, Τ.Κ. 15121 Αθήνα. Τηλ. 6936369717, 6980203968
Loading...
  • europalso

    ideascentral