Νέο σύστημα διορισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔23/03/2015 - 21:20 | Author: Newsroom

Νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών μετά από διαβούλευση

Στο νομικό τμήμα του υπουργείου Παιδείας η απόφαση του ΣτΕ για τους διορισμούς

Το νομικό τμήμα του υπουργείου Παιδείας θα επεξεργαστεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο αναλογικός διορισμός των εκπαιδευτικών, θέμα που το έχει αναδείξει το news.gr.

Η πολιτική ηγεσία έχει γνώση της υπόθεσης αλλά περιμένει τις κατευθύνσεις που θα δώσει το νομικό τμήμα του υπουργείου. Πάντως μετά από την απόφαση αυτή δεκάδες ήταν οι επιλαχόντες εκπαιδευτικοί προηγούμενων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που κατέθεσαν αιτήσεις διορισμού ενώ σε περίπτωση αρνητικής απάντησης από το υπουργείο Παιδείας θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό.

Αν και η απόφαση του ΣτΕ δείχνει το δρόμο του ΑΣΕΠ όπως προκύπτει από τις κατά καιρούς δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη καθώς και από πληροφορίες μας, το υπουργείο εξετάζει ένα νέο σύστημα διορισμού υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ το οποίο θα στηρίζεται στη μοριοδότηση μιας σειράς κριτηρίων ( επιτυχία σε ΑΣΕΠ, κοινωνικά κριτήρια, προϋπηρεσία κ.α.).

Το υπουργείο Παιδείας δε θα προχωρήσει σε “μονομερείς ενέργειες” ως προς τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και γι αυτό άλλωστε το λόγο θα προηγηθεί διαβούλευση με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών πριν ληφθεί οριστική απόφαση.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral