Νέο κύμα κακοκαιρίας: Τα κλειστά σχολεία αύριο 10/1

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2017 - 22:04 | Author: Newsroom

Πολλοί Δήμοι και Περιφέρειες ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους για κλειστά σχολεία την 9/1/2017 πολλοί Δήμοι παράλληλα ανακοίνωσαν και τις αποφάσεις τους για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά και την 10/1/2017.

Σήμερα Δεύτερα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

Κακοκαιρία: Έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.

β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

2. Την Τετάρτη (11/01/2017) και την Πέμπτη (12/01/2017):

α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.

γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

 • Μετά από συνεννόηση των τριών Δημάρχων και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρη Συριανίδη αποφασίστηκε όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Νομού Πιερίας να μην λειτουργήσουν λόγου ψύχους και παγετού την Δευτέρα 9 και Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
 • Αγια Με απόφαση του δημάρχου Αγιάς, εξαιτίας του ολικού παγετού και ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στα όρια του δήμου θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
 • Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία στον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς υπάρχουν προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού.
 • Με ανακοίνωση του και ο δήμος Πυλαία – Χορτιάτη, έκανε γνωστό πως και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία θα είναι κλειστά στο δήμο, η κατάσταση θα επανεκτιμάται συνεχώς και θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση των πολιτών του δήμου, ανάλογα και με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
 • Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και οι παιδικοί σταθμοί έλαβε ο Δήμος Λαγκαδά
 • Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη
 • Αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (δηλαδή τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω επιδείνωσης των δυσμενών καιρικών συνθηκών (θερμοκρασίες πολύ πιο κάτω από τους 0 Βαθμούς Κελσίου). Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.
 • Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώθηκε πως μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και τις διευθύνσεις αποφασίστηκε όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Άργους-Μυκηνών, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου, Δημήτρη Καμπόσου. Αύριο Τρίτη 10/1/2017 όλα τα σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου.
 • Δήμος Αλμωπίας Κατά τη νέα σύσκεψη αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και μαθητική εστία) και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.
 • Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοίνωσε: Λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών οι εκπαιδευτικές λειτουργίες του Ιδρύματος (μαθήματα, εξετάσεις) αναστέλλονται για τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017. Οι νέες ημερομηνίες, ώρες και αίθουσες των εξετάσεων για τα μαθήματα των δύο ημερών θα ανακοινωθούν από τα Τμήματα.
 • Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Με απόφαση του πρύτανη, Αθανάσιου Καραμπίνη, αναστέλλεται το εκπαιδευτικό έργο στο σύνολο των δομών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα όπου εδρεύουν οι σχολές και τα τμήματα του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα μαθήματα αναβάλλονται έως και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ενώ τα τμήματα του ΔΠΘ θα φροντίσουν για την αναπλήρωση του διδακτικού έργου.
 • Σέρρες – Και αύριο Τρίτη τα σχολεία θα είναι κλειστά αφού ο Δήμαρχος Σερρών κ Πέτρος Αγγελίδης αποδέχθηκε τις εισηγήσεις των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (πλην του Δήμου Ν.Ζίχνης που αναμένεται αργότερα σχετική απόφαση).
 • Γρεβενά – Κλειστά την Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Γρεβενών με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη
 • Κρήτη Τα σχολεία όλου του Νομού Ρεθύμνου θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, μετά από επίσημη ενημέρωση της Διεύθυνσης Ρεθύμνου. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Ηρακλείου για αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία των περιοχών: Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα και Άγιο Βλάση. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικα. Με απόφαση του Δηµάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, κλειστά θα παραµείνουν αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθµιας, Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, και ΕΠΑΛ στην ευρύτερη περιοχή του Δήµου. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.
 • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Κλειστά επίσης θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους: Λαγκαδά (Δευτέρα και Τρίτη κλειστά), Πύδνας Κολινδρού (Δευτέρα και την Τρίτη κλειστά) Από τον δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως τα σχολεία του δήμου Πολυγύρου, όλων των βαθμίδων, δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 9 και μεθαύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (παγετός, χαμηλές θερμοκρασίες κλπ). Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων. Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Κατερίνης, Κιλκίς και Εδεσσας λόγω παγετού και εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών
 • Σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις των Δήμων Πολυγύρου, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Κασσάνδρας, θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 οι σχολικές μονάδες των Δήμων Πολυγύρου, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Κασσάνδρας.
 • Και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Βέλου Βόχας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.(Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια)
 • Με απόφαση του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, εξαιτίας του ολικού παγετού και ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στα όρια του δήμου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
 • Μαγνησία – Βόλος – Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Μαγνησίας, πλην του Δήμου Βόλου, για τα οποία αναμένεται ενημέρωση. Τα παραπάνω τονίζει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας. Εισήγηση για τη μη πραγματοποίηση μαθημάτων και αύριο Τρίτη στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βόλου κατέθεσε στην αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου, Γεωργία Μποντού, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Όπως αναφέρει ο κ. Σαβελίδης, η εισήγηση της Δευτεροβάθμιας στηρίζεται στα ακόλουθα: Στην ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και ισχυρή χιονόπτωση. Διότι τα προαύλια των Σχολικών Μονάδων αλλά και τα πεζοδρόμια διέλευσης των μαθητών, καλύπτονται με πάγο και αποτελούν σοβαρές πηγές κινδύνου για την ασφάλειά τους. Διότι τα συστήματα θέρμανσης πολλών Σχολικών Μονάδων λόγω του παγετού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, κυρίως λόγω θραύσης των σωληνώσεών τους και είναι αδύνατη η έγκαιρη επισκευή τους και κατά συνέπεια είναι αδύνατη η παρακολούθηση των μαθημάτων χωρίς θέρμανση.
 • Ανακοινώνεται πως με απόφαση του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων, καθώς και ο Παιδικός Σταθμός θα παραμείνουν κλειστά το διήμερο Δευτέρα 9/1/2017 και Τρίτη 10/1/2017, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλο τον Δήμο Αγράφων.
 • Κατερίνη Τη διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών. Η λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας είναι η παρακάτω: Δήμος Κατερίνης, Δήμος Δίου-Ολύμπου, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.
 • Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, στη Σκόπελο, όπου το χιόνι φθάνει το ένα μέτρο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα και την Τρίτη. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Τρίτη και δεν θα λειτουργήσουν σε Αλόννησο και Σκόπελο.
 • Κλείνουν και την Τρίτη 9/10-1-2017 τα σχολεία ολόκληρης της Αιγιάλειας με απόφαση του Δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου που θα ανακοινωθεί για την ασφάλεια των μαθητών.
 • Κύμη-Αλιβέρι Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
 • Mε απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Κοζάνης Γιώργου Βαλαή τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης , θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 π.μ.
 • Ορεστιάδα Τη διακοπή των μαθημάτων στις 10 Ιανουαρίου 2017 ημέρα Τρίτη, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών
 • Κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό.
 • Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του παγετού που επικρατεί, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.
 • Τα σχολεία Π.Ε και Δ.Ε στον Δήμο ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ δε θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη 9-10/1/2017 λόγω παγετού και ψύχους.
 • Με αποφάσεις των δημάρχων Τεμπών και Φαρσάλων, εξαιτίας του παγετού που επικρατεί και της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες τα σχολεία όλων των βαθμίδων που λειτουργούν στους δύο δήμους θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη.
 • Με νέα απόφαση του δημάρχου Τυρνάβου Π. Σαρχώση τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλο το δήμο θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
 • Λάρισα – Με απόφαση του δημάρχου Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Κιλελέρ θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία στον νομό Λάρισας, εξαιτίας του έντονου παγετού αλλά των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
 • Ο ολικός παγετός που επικρατεί σε όλο το δήμο αλλά και η επικείμενη νέα κακοκαιρία οδηγούν το δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου στην απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Ελασσόνας.
 • Εβρος Κλειστά και αύριο Τρίτη (10 Ιανουαρίου) θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον Έβρο, όπως ανακοινώθηκε από τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.
 • Αίγινα σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία θα ανοίξουν την Τρίτη 10/1 στις 10.00. Ο Δήμος Αίγινας ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία ,τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από τις 10 το πρωί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και για προληπτικούς λόγους. Δεν θα γίνει επέκταση του ωραρίου, οι μαθητές θα σχολάσουν στις προβλεπόμενες ώρες από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Επίσης, κατόπιν συνεννοήσεως με το ΚΤΕΛ το σχολικό δρομολόγιο που γίνεται στις 7 π.μ. θα γίνει στις 9 π.μ. και αυτό που γίνεται στις 7:30 π.μ. θα γίνει στις 9:30 π.μ.
 • Δήμος Τανάγρας Σε συνέχεια της χτεσινής μας ανακοίνωσης, σας ενημερώνουμε ότι και αύριο Τρίτη 10/01/2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας καθώς και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά λόγω χιονιού και παγετού.
 • Καρδίτσα Με αποφάσεις των δημάρχων Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των συγκεκριμένων δήμων θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, λόγω του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες.
 • Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη 10/1/2017 τα σχολεία των Δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου, σύμφωνα με αποφάσεις των αντίστοιχων δημάρχων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 • Θήβα Λόγω του παγετού και κυρίως των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας και Βαγίων, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν από ώρα 10.00.
 • Μυτιλήνη Με απόφαση του Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού και σε συνεννόηση με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Λέσβου, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, χιονοπτώσεων, παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών.
 • Αλόννησος και Σκόπελος Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τρίτη.
 • Ξάνθη – Κλειστά και αύριο 10/1 τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.
 • Δήμος Καβάλας – Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10/1 στην Καβαλα.
Loading...
 • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  europalso

  ideascentral