Νέο εξεταστικό σύστημα: Στην αναμονή οι μαθητές – Πότε ανακοινώνονται οι αλλαγές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/12/2017 - 10:28 | Author: Newsroom

Στην αναμονή έχει βάλει τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου και τους γονείς τους ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ως προς το τι μέλλει γενέσθαι για το .

 

Μετά tην εξαγγελία περί ελεύθερης πρόσβασης που κατέληξε σε μια πρόταση με στη Γ΄ Λυκείου για τη λήψη του λεγόμενου εθνικού απολυτηρίου, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι «τα καλά νέα», όπως τα χαρακτήρισε, τα κρατά για το 2018! «Θα καταθέσουμε τις προτάσεις με το νέο έτος για να έχει και ορισμένα καλά ο νέος χρόνος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής.

Η προηγούμενη σχετική ανακοίνωση έγινε στις αρχές Νοεμβρίου και προσδιόρισε τη δημοσίευση του νέου συστήματος πρόσβασης (ή έστω της τελικής πρότασης του υπουργείου) για τα τέλη Νοεμβρίου.Ο κ. Γαβρόγλου και στις τελευταίες δηλώσεις του, δεν ξεκαθάρισε εάν το νέο σύστημα εισαγωγής θα ισχύσει για τους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου. Από την άλλη, σε μία ακόμη θολή εξαγγελία που επαναλαμβάνει κατά καιρούς, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε στη Βουλή για «κατάργηση του κλειστού αριθμού σε πάρα πολλές σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός από τα Πολυτεχνεία, εκτός από τις Ιατρικές κι εκτός από τις Νομικές».

Επίσης, ερωτήματα γεννά η εξαγγελία του υπουργού Παιδείας για καθιέρωση υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής από τον επόμενο Σεπτέμβριο για τα σχολεία 245 δήμων από τους συνολικά 345 της χώρας. Η υλοποίηση του υποχρεωτικού μέτρου σε ένα ποσοστό σχολείων καταδεικνύει την προχειρότητα της εξαγγελίας, η οποία ενισχύει τα επιχειρήματα εκείνων που μιλούν για «προεκλογικές παροχές που δεν αποκλείεται να μείνουν κενό γράμμα εξαιτίας της έλλειψης των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού».

Loading...
  • europalso

    ideascentral