Νέο ασφαλιστικό των εκπαιδευτικών: Μία μεγάλη αδικία για όσους μπορούσαν να συνταξιοδοτηθουν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/01/2016 - 12:50 | Author: Newsroom

Αγαπητοί, διάβασα επί τροχάδην το σχέδιο του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου για την μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πολλά τα νέα δεδομένα και πολλά αντίστοιχα τα ερωτήματα από την ανάγνωση του κειμένου.

Για παράδειγμα δεν κατάλαβα εάν και πότε θα ενταχθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στο νέο υπερταμείο Σύνταξης.

Εάν θα ισχύσει και για αυτούς ο νέος τρόπος υπολογισμού άμεσα από 1-1-2016 ή όταν ενταχθούν στο νέο Ταμείο ΕΦΚΑ, πιθανόν με μία μικρή χρονοκαθυστέρηση.

Εάν υποθέσουμε ότι η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού είναι άμεση από 1-1-2016 και για τους Δημοσίους Υπαλλήλους, τότε αυτόματα δημιουργείται μία μεγάλη αδικία για τους Εκπαιδευτικούς εκείνους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν από 2-7-2015 μέχρι και την 31-12-2015, καθώς λόγω του επαγγέλματός τους είναι υποχρεωμένοι από τον Νόμο να παραμείνουν στην υπηρεσία για τις ανάγκες της Ελληνικής Εκπαίδευσης και να συνταξιοδοτηθούν το νωρίτερο την 1-7-2016.

Εάν για αυτή την αποστολή και εργασία τους υπέρ των αναγκών Εκπαίδευσης της Ελληνικής νεολαίας, ενώ θα μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν πριν το τέλος του 2015, αν ήταν οποιαδήποτε άλλη κατηγορία Δημοσίων Υπαλλήλων, τιμωρηθούν ουσιαστικά με μικρότερη σύνταξη για αυτή την υποχρεωτική παραμονή στην Υπηρεσία, τότε αυτό είναι μία καταφανέστατη αδικία σε βάρος ανθρώπων λευκανθέντων στην Υπηρεσία του Έθνους.

Παρακαλώ να μη θεωρηθεί υπερβολικός ο λόγος «Υπηρεσία του Έθνους», διότι πράγματι η Παιδεία είναι ένας ευαίσθητος τομέας που υπηρετεί το παρόν και το μέλλον του Έθνους, για αυτό το λόγο οι Εκπαιδευτικοί θεωρούνται και πρέπει να είναι όχι απλώς υπάλληλοι, αλλά Λειτουργοί με ότι αυτός ο όρος συνεπάγεται.

Είναι λοιπόν αδικία ο Λειτουργός να έχει δυσμενέστερους όρους συνταξιοδότησης από έναν Υπάλληλο και η Πολιτεία όπου εμφανίζεται μία τέτοια αδικία ή απόκλιση νομίζω ότι πρέπει να τη διορθώνει.

Παρακαλώ λοιπόν τον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο και τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, εάν χρειασθεί στις μεταβατικές διατάξεις του νέου Νόμου, να λάβουν μέριμνα για το θέμα που παρουσίασα, καθώς και την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να υπερασπίσουν και στο θέμα αυτό τα καλώς εννοούμενα δίκαια των συναδέλφων τους.

Πάτρα 5-1-2016

Με εκτίμηση Πολυμενόπουλος Διονύσιος Καθηγητής Μ.Ε

alfavita.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral