Νέες προσλήψεις πριν από τα Χριστούγεννα σε Παράλληλη Στήριξη, ολοήμερα, ΕΑΕΠ και Λύκεια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/12/2014 - 17:15 | Author: Newsroom

Και νέες προσλήψεις αναπληρωτών θα πραγματοποιηθούν μέχρι τα Χριστούγεννα όπως δήλωσε στο news.gr παράγοντας του Υπουργείου Παιδείας.

Οι προσλήψεις θα αφορούν την Παράλληλη Στήριξη για την οποία υπάρχουν πολλές ανάγκες για εκπαιδευτικούς και παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας είχε κάνει λόγο για προσλήψεις μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου παρόλα αυτά δεν έχουν ανακοινωθεί έως τώρα.

Οι προσλήψεις στην Παράλληλη Στήριξη, στα Ολοήμερα Σχολεία και ΕΑΕΠ θα πραγματοποιηθούν μέσω των 800 πιστώσεων του ΕΣΠΑ ενώ στέλεχος του Υπουργείου δήλωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένονται και νέες προσλήψεις στα Λύκεια.

Σε ερώτημά μας για το αν το Υπουργείο θα αξιοποιήσει το σύνολο των 1.000 πιστώσεων μέχρι τα Χριστούγεννα ενημερωθήκαμε ότι ο κύριος όγκος των πιστώσεων θα αξιοποιηθεί άμεσα ενώ το Υπουργείο θα κρατήσει λίγες πιστώσεις για να καλύψει τα κενά που θα προκύψουν από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Οι ανθρωπομήνες για την πρόσληψη αναπληρωτών

Τις 157.000 έφθασε ο συνολικός τους αριθμός

1.000 πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών, όπως έχει γράψει το news.gr. Οι πιστώσεις αυτές δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς προέρχονται από χρήματα που έχει εξοικονομήσει το Υπουργείο από τις άδειες άνευ αποδοχών των μονίμων εκπαιδευτικών.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή προσλήψεις αναπληρωτών στη Βθμια Εκπαίδευση τα κενά της οποίας δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ ενώ η κατανομή των 1000 πιστώσεων, όπως αποκαλύψαμε είναι 700 περίπου για Βθμια και 300 για Αθμια.

Να σημειώσουμε ότι οι 1000 πιστώσεις είναι 7μηνές οπότε και συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι συνολικοί ανθρωπομήνες είναι 7.000. Να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο είχε 30.000 ανθρωπομήνες μέσω του ΠΔΕ (3000Χ10 μήνες), 20.000 ανθρωπομήνες από τον κρατικό (2.000Χ10) ενώ σε ερώτημα του news.gr για τους ανθρωπομήνες του ΕΣΠΑ στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας μας ανέφερε ότι είναι περίπου 100.000. Να σημειώσουμε ότι μέσω ΕΣΠΑ το Υπουργείο είχε εξασφαλίσει 11.000 προσλήψεις αναπληρωτών.

Μετά και τις πιστώσεις που εξασφαλίστηκαν πριν λίγες μέρες ο συνολικός αριθμός των ανθρωπομηνών απασχόλησης του Υπουργείου Παιδείας για το 2014-15 φθάνουν τους 157.000.

news.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral