Νέες κινητοποιήσεις των φοιτητών στις εστίες του ΑΠΘ – Χωρίς σίτιση για 2 εβδομάδες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/12/2017 - 15:09 | Author: Newsroom

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών του , με αφορμή τη διακοπή της σίτισης στα δύο εστιατόρια εδώ και δύο εβδομάδες, εξαιτίας της λήξης και μη ανανέωσης της σύμβασης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) με την εργολαβική εταιρεία.

Οι οικότροφοι φοιτητές των τεσσάρων εστιών του ΑΠΘ πραγματοποίησαν σήμερα και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Α’ κτίριο των Εστιών και πορεία διαμαρτυρίας στο ΥΜΑ-Θ, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία των για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 1.500 οικότροφων, που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση.

«Το πρόβλημα αφορά όλες τις φοιτητικές εστίες της χώρας, όπου κατά τόπους οργανώνονται διαμαρτυρίες. Θέλουμε να λειτουργήσουν άμεσα τα εστιατόρια, να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και να διευθετηθεί το πρόβλημα με τους 220 δικαιούχους φοιτητές που δικαιούνται διαμονή στις εστίες, αλλά παραμένουν έξω από αυτές, επειδή δεν χωράνε» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου.

Όπως εξήγησε, το ζήτημα με την ανάληψη εργολαβιών στη σίτιση των εστιών επηρεάζει και την υπόλοιπη ομαλή λειτουργία των κτιρίων τους, τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε βλάβες και θέρμανση.

«Η διακοπή σίτισης στα εστιατόρια των φοιτητικών εστιών ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου και από τότε έχουμε απευθύνει τα αιτήματά μας στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στην διεύθυνση των εστιών και στο ΥΜΑ-Θ, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση ή ενημέρωση για το πρόβλημα» πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Loading...
  • europalso

    ideascentral