Νέα συνάντηση Κ. Γαβρόγλου – θεσμών το απόγευμα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/11/2016 - 15:28 | Author: Newsroom

Η Παιδεία δεν ήταν στην αρχική ατζέντα της διαπραγμάτευσης, ωστόσο η χθεσινοβραδινή εμπλοκή για τη ρύθμιση περί απολύσεων στην χρήζει περιατέρω διαπραγμάτευσης

Νέα συνάντηση με τους Θεσμούς θα έχει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Παιδείας. Κώστας , αμέσως μετά το τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 18:00.

Η Παιδεία δεν ήταν στην αρχική ατζέντα της διαπραγμάτευσης, ωστόσο η χθεσινοβραδινή εμπλοκή για τη ρύθμιση περί απολύσεων στην χρήζει περαιτέρω διαπραγμάτευσης.

Από το πρωί διεξάγονται συνεχείς διαβουλεύσεις στο ΥΠΠΕΘ για τη συγκρότηση μιας αντιπρότασης από την ελληνική πλευρά. Σημειωτέον, η ψηφισμένη ρύθμιση υπάγει τον έλεγχο των απολύσεων στα υπηρεσιακά συμβούλια εκπαίδευσης. Οι Θεσμοί, σε ευθεία σύμπλευση με τους σχολάρχες, ζητούν αναιτιολόγητες απολύσεις (εκτός ατζέντας πριν την ψήφιση του νόμου).

Από το υπουργείο Παιδείας πάντως ξεκαθαρίζεται ότι δεν κάνουν πίσω στο ζήτημα της αιτιολόγησης. Υποστηρίζουν την αναγκαιότητα να υπάρχει έλεγχος, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο ρύθμισης της με έναν (ή περισσότερους) διαφορετικό τρόπο. Κατά τις πληροφορίες, δεν αποκλείεται να μην κλείσει πάντως το ζήτημα σε αυτή την αξιολόγηση. Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για άσκηση πιέσεων από τους Θεσμούς όσον αφορά στο θέμα των παρεκκλίσεων από το ωρολόγιο πρόγραμμα. Εκπαιδευτικοί κύκλοι καταγγέλλουν ότι δεν τίθεται ζήτημα περιορισμού τους με το νόμο, απλά υποχρεώνει τους σχολάρχες να δηλώνουν δραστηριότητες και προσωπικό.

avgi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral