Νέα εκδοτική εργασία του Μιχαλίνου Ζεμπύλα Αν. Καθηγητή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιστήμες της Αγωγής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/04/2016 - 12:21 | Author: Newsroom

Νέα εκδοτική εργασία του Μιχαλίνου Ζεμπύλα

Αναπληρωτή Καθηγητή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Επιστήμες της Αγωγής

Η συστηματική ενασχόληση και μελέτη του Αναπληρωτή Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Μιχαλίνου Ζεμπύλα με τα συναισθήματα στην εκπαίδευση απέδωσε καρπούς και κατέληξε στην έκδοση του νέου βιβλίου του με τίτλο «ΜethodologicalAdvancesinResearchonEmotionandEducation».

Το νέο έργο του Μ. Ζεμπύλα προήλθε μέσω της συνεργασίας του με τον Καθηγητή Paul Schutz.

Ο αναγνώστης εισάγεται στη θεματική του βιβλίου μέσα από το ιστορικό πλαίσιο αναφορικά με τη μελέτη των συναισθημάτων στην εκπαίδευση. Στη συνέχεια διαφωτίζεται για τις διεθνείς διαστάσεις της έρευνας των συναισθημάτων στην εκπαιδευτική δομή και για τον τρόπο που επιλέγεται η μέθοδος έρευνας στις διάφορες περιπτώσεις ανάλογα με τα επιστημολογικά της χαρακτηριστικά και τις θεωρητικές της εκδοχές. Προχωρώντας ο αναγνώστης εμβαθύνει τόσο στις εννοιολογικές και θεωρητικές προσεγγίσεις που συνεισφέρουν στην κατανόηση των συναισθημάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στις ποικίλες χρησιμοποιούμενες ερευνητικές μεθόδους, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, όπως η ψυχολογία, η φιλοσοφία, η κοινωνιολογία, η ιστορία, οι πολιτικές επιστήμες, οι πολιτισμικές σπουδές και οι φεμινιστικές μελέτες. Προσεγγίζοντας το τμήμα του βιβλίου που αποτελεί την ουσιαστική συμβολή του στην επιστημονική πρόοδο, ανακαλύπτει ο ενδιαφερόμενος καινοτόμες προσεγγίσεις και νέες μεθοδολογικές ερευνητικές πρακτικές για τα συναισθήματα στο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Με λίγα λόγια το βιβλίο συνιστά χρήσιμο εργαλείο και στους νέους και στους καταξιωμένους επιστήμονες-ερευνητές, καθώς καταδεικνύει πως επηρεάζει η επιλογή της ερευνητικής μεθόδου στη διερεύνηση των συναισθηματικών καταστάσεων στο σχολικό σύστημα, αλλά και υποδεικνύει την κατάλληλη μεθοδολογία για την επιτυχία της ερευνητικής διαδικασίας και την καλύτερη δυνατή αποτύπωση των εξαγόμενων διεπιστημονικών αποτελεσμάτων.

Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί. Ο Μιχαλίνος Ζεμπύλας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεωρίας της Παιδείας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων στο Ανοικτό Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Paul Schutz είναι Καθηγητής στο University of Texas at San Antonio.

Στοιχείαέκδοσης: «Μethodological Advances in Research on Emotion and Education», εκδότης: Spinger, 2016, σελ. 299.

Επικοινωνία: email: press@ouc.ac.cy | www.ouc.ac.cy

http://www.ouc.ac.cy/web/guest/university/mme

.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral