ΝΔ: Αυξήθηκαν κατά 55% οι εγγραφές στα ιδιωτικά σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/10/2016 - 18:36 | Author: Newsroom

Αύξηση των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία της χώρας ως συνέπεια της απαξίωσης που ακολουθεί την παιδεία στα δημόσια σχολεία της χώρας καταγράφουν οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από την πλευρά του ο συντονιστής της Ομάδας Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του κόμματος, βουλευτής Επικρατείας, καθηγητής κ. Θεόδωρος Φορτσάκης από τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη την κατάθεση στη Βουλή όλων των εγγράφων που έχει θέσει η ηγεσία του υπόψη των θεσμών για να στηρίξει το αίτημα των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση. Η αίτηση Φορτσάκη αφορά τη νέα υπόσχεση του κ. Φίλη για το διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών κατά την τριετία 2017-19.

Ο κ. Φορτσάκης επισημαίνει μάλιστα ότι αν και ο κ. Φίλης στις 28.9.2016 στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία τόνισε ότι έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη σχετική μελέτη για τους 20.000 διορισμούς στο κουαρτέτο των δανειστών, καμιά μελέτη για την ανάγκη και την υλοποίηση αυτών των διορισμών δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή, παρά την υποβολή και προηγούμενου σχετικού αιτήματός του.
Από την πλευρά του από τον τομέα Παιδείας του κόμματος ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε λόγο για εκτίναξη των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία λόγω της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου.
«Η εκτίναξη των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία, την ώρα που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας συρρικνώνεται, καθρεπτίζει την απαξίωση που επέφεραν οι αποφάσεις τις κυβέρνησης στη δημόσια εκπαίδευση. Τα στοιχεία για το μαθητικό δυναμικό που προέρχονται από το σύστημα MySchool του “ΙΤΥΕ Διόφαντος” και είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι αποκαλυπτικά. Συγκεκριμένα, τη φετινή χρονιά αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών στα ιδιωτικά γυμνάσια κατά 55% σε σχέση με πέρυσι. Από 5.912 μαθητές που φοιτούσαν το 2015-16 ο αριθμός σκαρφάλωσε στους 9.189 εφέτος. Η αύξηση αυτή είναι εξίσου μοιρασμένη σε όλες τις τάξεις, γεγονός που δείχνει ότι οι γονείς προχωρούν σε μετεγγραφή των παιδιών τους έχοντας αποκτήσει ιδία εικόνα της σημερινής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου» αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του.
Και συνεχίζει: «Η αύξηση αυτή είναι πιο κραυγαλέα αν αναλογιστούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το 2016 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε».
«Η… αλλεργική στην αριστεία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού διέλυσε το θεσμό των προτύπων σχολείων, υποβάθμισε τα ολοήμερα σχολεία, μείωσε τις ώρες διδασκαλίας και επιχείρησε με αλχημείες να καλύψει τα κενά, ενώ ανά μήνα αλλάζει τις προϋποθέσεις προαγωγής των μαθητών, κατάφερε σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνησης να απαξιώσει τη δημόσια εκπαίδευση, παρά την άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων μηνών.

Επιτέλους, τι άλλο χρειάζεται η κυβέρνηση για να αντιληφθεί το αδιέξοδο των επιλογών της, των εμμονών της και της πολιτικής της ήσσονος προσπάθειας που με ζήλο ασκεί;» καταλήγει ο κ. Χαρακόπουλος.
«Είναι γνωστή η υπόσχεση του υπουργού Παιδείας για τον διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών κατά την τριετία 2016-18. Εξαιτίας του εξωπραγματικού αυτής της υπόσχεσης, με την υπ’ αρ. πρωτ. 284/17.3.2016 αίτηση κατάθεσης εγγράφων μας αιτηθήκαμε να προσκομιστεί στη Βουλή η κατά δήλωση του υπουργού Παιδείας μελέτη για την ανάγκη 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση την επόμενη τριετία καθώς και η μελέτη για την υλοποίησή τους. Δυστυχώς, καμία σχετική μελέτη δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή, γεγονός που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι αυτές είναι ανύπαρκτες.
Στην ομιλία του στις 28.9.2016 στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ο κ. Φίλης επανήλθε δριμύτερος με νέα υπόσχεση για 20.000 διορισμούς αυτή τη φορά κατά την τριετία 2017-19, τονίζοντας ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη σχετική μελέτη στους θεσμούς.
Επειδή διαρκώς ακούμε για αυτή την περίφημη μελέτη των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση, ο κύριος υπουργός παρακαλείται για μια ακόμη φορά να προβεί στην κατάθεση όλων των εγγράφων που έχει καταθέσει το υπουργείο Παιδείας στους θεσμούς για να στηρίξει το αίτημα των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση».

Loading...
  • europalso

    ideascentral